Fashion&Beauty

Miről ismerhető fel az ideális fehérnemű?

A fehérnemű vásárlása egy intim feladat, éppen ezért általános érvényűen aligha körülírható. Azonban vannak bizonyos jellemzők és szempontok, amelyek mégis univerzálisan alkalmazhatóak, amikor a cél a tökéletes modell megkeresése. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a kulcsfontosságú tényezőket, amelyek segíthetnek felismerni az ideális fehérneműt, legyen szó akár melltartóról, tangáról vagy egyéb alsóneműről.

Kényelem – az alfa és az ómega

Az első és legfontosabb szempont mindig a kényelem. Egy ideális női fehérnemű viselése komfortot ad, nem szorít, nem vág be, nem okoz irritációt a bőrön. A megfelelő méret- és anyagválasztás kulcsfontosságú. A jó minőségű, bőrbarát anyagok, mint a pamut, a mikroszál vagy a selyem, elősegíthetik a bőr lélegzését, illetve csökkenthetik az allergiás reakciók kockázatát.

rózsaszín kényelmes melltartó

A passzos nem mindig passzolós!

Az ideális fehérnemű tökéletesen illeszkedik a testhez, támogatást nyújtva anélkül, hogy korlátozná a mozgást. A jól megválasztott melltartók esetében például fontos, hogy a kosarak teljesen körbeöleljék a mellek nagy részét, a pántok ne csússzanak le, és a hátulján lévő zár jól illeszkedjen, nem túl szorosan, de kellően stabilan. A túl feszes modellek kicsit sem előnyösek, sőt hosszú távon egészségügyi kockázatot is jelenthetnek. A sportmelltartó természetesen másféle megítélés alá esik egyrészt, másrészt nem egész nap végzi a feladatát, hanem pusztán a mozgás idején, tehát ez teljesen más lapra tartozik.

A szexi fehérnemű is jogosan kerül ezen a ponton szóba, ám az esetében is hasonló a felállás, mint a sportolásra tervezett fehérneműknél: időszakos hordásnál nem gond a feszesebb kivitel. A body is akkor mutat jól, ha leköveti a test alakját, viszont a kényelem megléte valóban mindig az elsődleges.

piros bugyi melltartó

A praktikum sem hiányozhat

A kényelmes fehérnemű akkor ideális, ha a funkcionalitása a viselője életstílusához és szükségleteihez igazodik. Sportoláshoz például lélegző, jól szellőző anyagokból készült, megfelelő támogatást nyújtó sportmelltartó a legjobb választás. Mindennapi viselet esetén a multifunkcionális, különböző ruhadarabok alatt is jól hordható variációk előnyösek. A klasszikus szabású bugyi például kitűnő választás, ha a mindennapi rohangálás tolerálása a cél. A speciálisabb bugyifazonokat sem kell természetesen félretenni, a lényeg a testre és helyzetre szabottság.

Az sem mindegy, mennyit bír

A minőségi fehérnemű hosszú távon is megőrzi formáját, színét és
rugalmasságát. A megbízhatóság már a gyártásnál kezdődik, amikor is olyan variációk kerülnek ki a polcokra, amik tartósság terén sem vallanak szégyent, jól bírják a mosást, mindennek ellenére nem veszítik el szépségüket, formájukat. Nagy baj lenne, ha mondjuk a tanga, ami az egyik legkedveltebb alsónemű, egyszer csak megnyúlna és teljesen elveszítené a tartását.

A szépérzék kényeztetése is hangsúlyos

Az esztétikum megléte olyan alapvető pillér, aminek hiányában a választás teljes sikertelenségbe fulladhat. Nem ez az elsődleges tényező, azért ezt jó előre lefixálni, de ha a fenti jellemvonások a helyükre kerültek, akkor jöhet az ízlés szava, és kezdődhet a válogatás aszerint, hogy melyik az a modell, ami nemcsak a testet, de a szemeket is gyönyörködteti.

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.