Hirdetés

Franciás sikket mindenkinek, a divat nem fontos... - Ezt vallotta Givenchy

Újra a divat fővárosában járunk, a Paris Fashion Week-en, ahol a múlt hónapban bemutatott álomszép Couture ruhák után, most a 2016/17-es őszi/téli kollekciók kerülnek bemutatásra. A francia sikk egyik legfőbb jellegzetessége, hogy a luxust nem a karakteres elemekkel, a túlzó részletekkel emelik ki, hanem a "kevesebb több" elvén alapul. A francia nők stílusérzéke utánozhatatlan, és igen sajátos. Könnyed és kifinomult öltözetek jellemzik, a ruhatárában főleg időtlen és letisztult ruhadarabok találhatóak. Megjelenésük klasszikus és romantikus stílusjegyeket tartalmaz, amellyel képesek örök divatot teremteni. Givenchy neve a divat világában egyet jelent a világraszóló eleganciával, mindezt a nemes kelmékkel és a tökéletes szabászat megtervezésével érte el...

Nem volt kérdés a művészeti pálya

Hubert James Taffin Givenchy 1927 telén látta meg a napvilágot, egy gróf nemesi család gyermekeként. A franciaországi Beauvais városában született, de művészeti tanulmányait már Párizsban, az École des Beaux Art iskolában végezte, ahogyan azt több híres tervező is tette. Givenchy számára már gyermek korában nyilvánvalóvá vált, hogy művészeti pályára lépjen, hiszen felmenői közül voltak kárpit tervezők, és jelmez tervezők is.

1940-es években karrierjét Jacques Fath divatházánál kezdte, majd további tanuló éveit Piguet, Lelong és Schiaparelli tervezők műhelyeiben töltötte. Ezekben az években dolgozott együtt Balmain-nal és az akkor még ismeretlen Diorral. Givenchy 1952-ben nyitotta meg saját divatházát, és mutatta be első kollekcióját, mindössze 25 évesen. Az akkor legfiatalabb kezdő divattervezőnek példaképe és barátja Cristobal Balenciaga segített a kezdeti nehézségekben.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!