Hogyan lehet tökéletes szempillánk?

A közmondások még a sminkelésre igazak. A szem a lélek tükre, egy pillantással mindent elárul. De az, hogy szemünk mennyire legyen hangsúlyos, hogy nézzen ki, igazából csak tőlünk függ.

Első körben foglalkozzunk kicsit a szemöldökkel és a szempillákkal. A szemöldök szedésnek több módja is van, de ha magadnak csinálod a legjobb döntés mindenképpen a szemöldökcsipesz. Mielőtt neki esnél kihúzogatni a szálakat, kell egy kis előmunkálat. Vagy kenj krémet a két szemöldöködre, vagy jegeld egy kicsit a területet. Ez azért jó, mert kevésbé fog fájni a folyamat, sőt, ha utána is jegeled, a pirosságot is elkerülheted.

A szemöldök formáját a ceruza teszt adja meg, bár valószínűleg már évek óta szeded, és kialakult a jól megszokott alakod. Azért mindenképpen érdemes elvégezni, hátha:
1. Tedd a ceruzát az orrcimpád mellé. Bal oldalon a jobbra kívül eső szálakat kell kihúzni, a jobb oldali orrcimpánál pedig a bal oldali kósza szálakat. Így eltűnnek középről a nem oda való szőrök.
2. Az alaplépés ugyanaz: tedd a ceruzát az orrnyerged mellé, majd mozdítsd el oldalirányba. A szemöldököd legmagasabb pontja, az ív ott lesz, ahol a ceruza érintkezik a szemöldököddel.
3. Végül pedig a szemöldök végének meghatározása. Ceruza alaphelyzetbe, aztán vidd el oldalirányba, egészen a külső szemzugodig. A ceruza ezen állása mutatja meg, hol legyen a végpont.

A szemöldököd még szebbé teheted egy szemöldökceruza segítségével. A legtöbb nő nem is használja ezt az eszközt, pedig igazán kiemeli és hangsúlyossá teszi a szemet, és sokkal figyelemfelkeltőbb lesz mind az arcod, mind a tekinteted. Fontos, hogy a ceruza színe passzoljon a szemöldökszínével. A szemöldökceruza alkalmas korrigálásra is, ha esetleg beleestél abba a csapdába, hogy túlszedted a szemöldököd. A kupak végén található kis fésűvel fésüld át a területet, majd egészen apró mozdulatokkal menj végig a vonalon. Az eredmény így természetes lesz és erőteljesebb színt kapsz.

Ha ezzel kész vagy, jöhet a szempilla felturbózása. A legtöbb nő hosszú és göndör szempillákra vágyik. Ha valakin ezt meglátja, rögtön megkérdezi, milyen szempillaspirált használ, aztán rohan a legközelebbi boltba, hogy megvegye. Aztán csodálkozik, ha a várt hatás elmarad. Sajnos mindenkinek a saját szempilláihoz kell választania a spirált, szem előtt tartva, hogy mennyi hosszú és mennyire sűrű. Azonban az első lépés nem a festéssel kezdődik, és ezt sokan elfelejtik. A gyönyörű szempilla első kritériuma a szempillagöndörítő.

Sok nő fél a szempillagöndörítő használatától, én is így voltam ezzel. Miután megkaptam, sokáig bent pihent egy fiókban, mígnem elkezdtem csajos videókat nézegetni a YouTube-on, és meg nem tanultam használni:
1. Egy titkos praktika. Használat előtt fújj a göndörítőre hajszárítóval pár másodpercig. Ez még íveltebbé teszi majd a pillákat.
2. Helyezd bele a szerkezetbe a szempilláidat egészen a tövükig, majd nyomj rá. Ez körülbelül 5 másodpercig tartson.
3. Az extra hatás érdekében a szempillák végeit befogva megismételheted ezt a mozdulatot.

Ez a folyamat göndörré, íveltté teszi a pilláidat, és az ezután következő festés során nem fognak összetapadni tincsekbe, mivel szétválasztva, ívekben állnak. Tehát jöhet a szempillaspirál, de ez tényleg egyén függő. Van néhány aranyszabály a festés illetően, például hogy mindig belülről haladunk kifelé, vagy ha húzunk egy vonalat a felsők pillák tövébe, akkor sűrűbbnek fognak látszani a pillák. Ezt valószínűleg mindenki ismeri. A legtöbbünk szüntelenül kísérletezik, hogy megtalálja a tökéletes szempillaspirált, és bár mindannyiunkra külön szabályok érvényesek, most bemutatok három különböző szempillafestéket, három különböző árkategóriából.

Rimmel Sexy Curves - 1724 Ft

"Akár 70%-kal göndörebb pillák és érzékien dús hatás." Ez a szöveg található a kupakon, és igazából nálam be is váltotta az ígéretét. Különleges, csavart keféjének köszönhetően sikeresen lehet göndöríteni vele, és gyönyörűen szétválasztja a pillákat - ami a szempilla spirálok legnagyobb buktatója. Nem nehezíti el a szempillákat és nagyon sötét fekete színt varázsol rájuk.

Bourjois Mascara Liner Effect - 3000 Ft körül

Ez volt a legelső Bourjois termék, amit kipróbáltam, és azóta sorra veszem a különböző dolgokat tőlük. Azt hiszem ezzel mindent elárultam. A keféje két részből áll, mindegyik más funkciót tölt be. Az egyik felén kicsi szálak vannak, amiket a szempillák tövénél kell alkalmazni. A kefe másik oldala hosszú sertékből áll, ezzel kell végigmenni az egészen szempillán. Hosszú, szénfekete szempillákat varázsol, és a rövid rész előmunkájának köszönhetően a pillák nem ragadnak össze, szépen elkülönülnek egymástól.

Estée Lauder TurboLash All Effects Motion Mascara - 8900 Ft

Ez egy nagyon különleges és extra darab, ugyanis rezgő funkcióval látták el készítői. Amint egyet csavarsz a kupakon, beindul a folyamat, ami a pillák szétválasztását hivatott szolgálni. Ettől nem kell félni, egyáltalán nem hátráltatja a munkát, egész kis mértékben vibrál, tehát a kezünket nem fogja megremegtetni. A keféje kifelé szűkül, és a szálak is így lesznek egyre rövidebbek. Ez a szempillaspirál dúsít és hosszít. Kétféle színben kapható, black és bold black. Csak a blackről tudok nyilatkozni ez ügyben, amiről el kell hogy mondjam, nem a legfeketébb spirálom, és a műszempilla hatás is elmarad. A bold blackről viszont pont az ellenkezőjét hallottam, bár tapasztalatom nincs róla.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!