Hogyan készülnek a fenntartható ajándékcsomagok?

A tökéletes karácsonyi ajándékcsomag megtalálása nem is mindig olyan egyszerű feladat, szerencsére azonban a Lush ajándékcsapata szereti a kihívásokat. Minden egyes csomagot, legyen szó kicsiről vagy nagyról, különös gondossággal terveznek meg és állítanak össze, kezdve a csomagba rejtett, kézzel készült kincsektől egészen a tetején ékeskedő masniig. Nézzük is meg, hogyan készülnek! (x)

Változatosság és újrahasználhatóság

Az ünnepi választék kialakításakor fontos megtalálni az egyensúlyt, és figyelni arra, hogy mindenki, aki csak fontos, örömét lelje bennük. A Lush csapata szeretné, hogy ajándékcsomagjaik változatosak legyenek, és még jóval azután is hasznukat lehessen venni, hogy az ünnepi dekorációk visszavándorolnak a szekrény mélyére.

A többször használható fémdobozok, mint például a Winter Garden csomagé, már önmagukban is felérnek egy ajándékkal. Ez a virágos szépség, amit kimondottan úgy terveztek, hogy egész évben használni lehessen, illeszkedik a benne található kényeztető termékekhez és senki sem érzi majd túl ünnepinek.

Alapanyag választás

Fémdobozok, hosszúkás dobozok, kalapdobozok: tervezéskor nem csupán a mintát kell gondosan kitalálni, az alapanyag is legalább annyira fontos. Az idei karácsonyi kollekcióban olyan meglepő csomagolásokat is találsz, melyek alapanyaga egyébként hulladékként végezte volna. Van itt például banánrost Zambiából és lokta növényből készült loktapapír Nepálból.

A három pazar tusfürdővel teli Snow Showers szuper példája ennek. A fenntartható "bölcsőtől bölcsőig" elvet követve ez a doboz a rendelést követően hét napon belül készül el. Jobban mondva nő meg. Ezt a csomagolást ugyanis gombából növesztik, így teljes mértékben komposztálható otthon.

Kendőbe bújtatva

De a csomagolásnak akár saját funkciója is lehet. Az Enchanted nevű kényeztető bőrápolási ajándék csomagolása például egy 100% biopamut kendő, amit kimosás után újra és újra használhatsz. Ha az ajándékok kicsomagolása után nem vagy biztos benne, hogy mit is csinálj a csomagolópapírokkal, elvégezheted a következő egyszerű gyűréstesztet: ha kicsit meggyűröd a papírt és úgy marad, akkor újrahasznosítható. Ha visszaugrik és kisimul, akkor nem. De nem kell aggódnod, a Lush csomagolópapírjai ugyanis mind újrahasznosíthatók és többször használhatók.

Ha szeretnéd, hogy az ajándékozottad örökre megtartsa a csomagolást vagy tovább tudja ajándékozni, akkor neked szól a kendőcsomagolás! Ez az eredetileg japán hagyományokra visszatekintő textilcsomagolás számtalanszor használható és tökéletesen kiváltja az eldobható csomagolást. A Lush kendőcsomagolásai újrahasznosított műanyagflakonokból, biopamutból és vintage anyagokból készülnek. A Lush-nál 10 éve használják őket, és már több mint 50.000 kg vintage kendőnek sikerült így új életet adni. Nézd végig galériánkat további ötletekért, a teljes karácsonyi kollekciót pedig itt találod!

Winter Garden (6990 Ft / db): Ez a karácsonyi ajándékcsomag tökéletes kísérője a szeretetteljes karácsonyi jókívánságoknak. Gyengéden illatos termékek választéka többször használható fémdobozban. Három hidratáló darab a kezek, a test és az elme számára.
Kattints a további képekért!

Oldalak