Hajformázás határok nélkül - Ezt tudja a Dyson csúcs hajvasalója

Úgy kelsz fel minden nap, hogy szinte hozzá sem kell nyúlnod a hajadhoz? Semmi formázás, csak egy kis fésülés? Ha igen a válaszod, akkor ez a cikk sajnos nem neked szól... Minden más esteben viszont igen!

Teszt a lelke...

Amióta csak önálló döntési jogkörrel rendelkezem a külsőmet illetően, mindig is festettem a hajam. Leginkább szőkére, annak is kb. minden elképzelhető árnyalatára. Az évek során volt ombre, balayage, platina és még sorolhatnám, szóval tényleg állandóan változott. Az egyetlen stabil tényező a frizurám kapcsán mindössze a hajvasalás volt, ami máig is a napi rutinom részét képezi. A legtöbbször szögegyenesre húzom, de ha úgy ébredtek, laza fürtökbe hullámosítom, viszont tényleg nem telik el úgy reggel, hogy valamit ne kellene formáznom rajta.

A rendszeres festés és vasalás persze nem igazán használ az amúgy is vékony szálú hajamnak, de mivel a színéről nem vagyok hajlandó lemondani, így inkább a hajvasalók terén próbálom megtalálni azt a terméket, amivel a lehető legjobban óvhatom a tincseimet. Éppen ezért nagyon örültem, hogy a napokban lehetőségem adódott közelebbről is megismerkedni a Dyson első hajlékony lemeztechnológiával rendelkező hajvasalójával, a Dyson Corrale-lel.

A Dyson Corrale™ számokban

  • 7 év fejlesztés
  • precízen megmunkált, 65 mikron vastagságú (az emberi haj szélességnek megfelelő) laplemezek
  • háromféle hőfokbeállítási lehetőség: 165 °C, 185 °C és 210 °C
  • 30 perc vezeték nélküli használat
  • platina érzékelő, ami másodpercenként 100-szor méri a formázólapok hőmérsékletét
  • 360°-os mágneses töltőkábel
  • teljes töltöttség mindössze 70 perc alatt

Megnyerő külső

Na ez az a hajvasaló, amit biztosan nem a szekrény mélyén fogok tárolni! Az évek során láttam már pár ilyen eszközt, de a Dyson Corrale dizánja tényleg annyira el lett találva, hogy bármelyik fürdőszoba éke lehet a praktikus töltőállványnak köszönhetően. Ehhez egy erős mágnessel szinte magától csatlakozik a töltő zsinórja amivel az első teljes feltöltés nem igényelt több időt 70 percnél. A készülék további előnye a külső megjelenésen túl, hogy vezeték nélküli használatra (is) tökéletesen alkalmas. Nem tudom, ki hogy van vele, de engem például az őrületbe lehet kergetni a mindenhonnan kilógó és mindenhova beleakadó zsinórokkal, éppen ezért alig mertem hinni a szememnek, amikor egy komplett vasalási kör után még mindig nem kellett töltőre tennem. Mindössze 30 perc elteltével jelzett a készülék, hogy most már azért szüksége lenne némi plusz energiára.

Az egyetlen dolog, amit először egy kicsit furcsálltam, az a hajvasaló súlya, de mivel a flexibilis simítólemezeknek hála nem kellett egy tincsen többször is végigmennem, egyáltalán nem éreztem kényelmetlennek a használatát. Olyan hamar végeztem, hogy szinte fel sem tűnt ez a különbség, az viszont igen, hogy mennyire hatékonyan tudtam formázni vele hajam. És éppen ebben rejlik a Dyson Corrale nagysága!

Mitől más, mint a többi?

A Dyson kiterjedt tesztjei rávilágítottak arra, hogy a merev simítólemezekkel rendelkező hajvasalók a hőt csak a tincsek vastagabb részén tudják kifejteni. Ettől a haj széle felé haladva az laza marad, a hajszálak pedig szállni kezdenek, amiket így csak többszöri áthúzás után tudunk tincsekbe rendezni. Ekkorra azonban a túl magas hőmérséklet miatt a hajszálak sérülhetnek, veszíthetnek fényükből és fakóbbá válhatnak.

Mivel a hagyományos hajvasalókkal szemben a Dyson Corrale simítólemezei úgy lettek kialakítva, hogy felvegyék a közrefogott tincsek formáját, ettől egyenletesebben érik a hajszálakat, csökkentve a magas hőmérséklet okozta károsodást. Így a hajformázás is sokkal hatékonyabbá válik és nem kell tartanunk a szálló babahajaktól, vagy megégetett tincsektől sem.

Utóbbitól már csak azért sem, mert az intelligens hőfogszabályozónak köszönhetően egy platina érékelő másodpercenként 100-szor ellenőrzi a lapok hőmérsékletét, kizárva ezzel a túlmelegedés esélyét. Hajtípustól függően egyébként három különböző hőfokozat közül választhatunk, az én vékony szálú hajamnak például a legalacsonyabb, 165 °C is tökéletesen megfelelt, de igény szerint állíthatjuk magasabbra, 185 °C vagy akár 210 °C-ra is.

Bárhol, bármikor

Ami még nagyon tetszett a készülékben, hogy egy szuperelegáns hőálló bársony tok is jár hozzá, így nem esett nehezemre vidékre is magammal vinnem, de ha esetleg távolabbra mennénk és repülni támadna kedvünk, akkor is bátran tehetjük a kézipoggyászunkba, egy kis retesz segítségével ugyanis könnyedén repülő üzemmódba állíthatjuk kedvenc hajformázónkat. S bár a Dyson Corrale nem épp az olcsóbb árkategória versenyzője, az éveken át tartó kutatás-fejlesztés eredménye mindenképp megtérül ebben a csodaszép készülékben.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!