Fashion&Beauty

A bőség zavarában: avagy, hogyan válasszunk tökéletes hajszárítót?

A kérdés már-már hóbortosan gyermekinek tűnhet, ám napjainkban a kínálat sokszínűsége ténylegesen zavarba ejtő. Hol van az az idő, amikor egyetlen géptípus állt a férfiak és nők rendelkezésére? Már régen elmúlt. S hogy mi van helyette? A bőség kosara, ha röviden és tömören akarjuk megfogalmazni. Úgyhogy a címben szereplő dilemma létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.

Melyek a legfontosabb technikai paraméterek?

A motor típusa, a várható üzemidő mértéke, és persze a különleges specifikációk egyaránt figyelemre és megfontolásra méltóak. A hajszárító akkor tökéletes, ha az egyéni kvalitásokhoz igazodik. Sokan hajlamosak nemek szerint kategorizálni a készülékeket, viszont ez a megközelítés nem kicsit ferdíti el a valóságot. Ugyanis alapvetően nem az a lényeg, hogy férfi vagy női haj beszárítása-e a cél, hanem az a kulcskérdés, hogy az érintett haj milyen típusú. Száraz? Zsíros? Festett? Vékony szálú? Esetleg gyérnek mondható?

Az első lépés tehát, ami a sikeres vásárláshoz vezet az elvárások körbejárása és felmérése. Mik azok a speciális jellemvonások, amik a szárítani kívánt hajfajta sajátjai? Ha ezek a tulajdonságok megvannak, akkor következhetnek a vágyott készülék műszaki paraméterei. Többen tartanak attól, hogy nagyobb teljesítményű gépbe invesztáljanak, pedig ez az a beruházás, ami garantáltan, sokszorosan megtérülhet. Rövid- és hosszútávon egyaránt. A fodrászok által is előszeretettel alkalmazott eszközök ellenállóságban, s ezáltal tartósságban verhetetlenek. Vagyis a jelentős élettartam borítékolható.

Fodrász hajszárítás

Érdemes felfedezni a legújabb innovációkat?

Abszolút. Az ionizáló hajszárító erre a legjobb példa. A közbenjárásával olyan dús hatás érhető el, ami szinte hihetetlen. A statisztikák szerint 30%-os a különbség, már ami a hagyományos, és az ionizáló szárítók hatékonyságát illeti. Azért ez nem az a méretű eltérés, amit ildomos szőnyeg alá söpörni.

További példával élve: Viszonylag kevesen tudják, hogy a festett haj komponensei a nem megfelelő szárítás hatására roncsolódhatnak. Ami úgy jelentkezhet a gyakorlatban, hogy hajformázás után a szín fakulhat, miközben a tartóssága is csökkenhet. Ez a fejlemény semmilyen szempontból sem örvendetes. És még jó, hogy egy megfelelő eszközzel egy az egyben kivédhető.

S ez csak két, aprócska példa arra, hogy miért kifizetődő taktika nyomon követni az aktuális innovációkat.

Hajszárítás otthoni

Melyik a legkeresettebb márka a piacon?

Több vezető gyártó is joggal jelentkezhetne ezért a címért, de a Valera márka mindenképpen kiemelkedik a tömegből. Hogy miért? Azért, mert a márkajelzéssel ellátott termékek megbízhatóságban, minőségben úgy teljesítenek az élen, hogy közben a pénztárcabarát áraikat is megőrzik. Vagyis, ilyen kedvező anyagi körülmények között a beszerzés nem okozhat fejfájást, nem jelenthet kihívást. S pontosan ezért nem éri meg kevesebbel beérni annál, mint ami jelenleg a legtöbbet nyújtja.

A hajszárítás milyensége függhet attól, hogy a kézben tartott gép paraméterei mennyire személyre, és persze hajtípusra szabottak. Családok, párok esetén bizony ez együtt járhat azzal, hogy mindenki saját szárítót használ, ezzel borítékolva a hajának ideális szárítási körülményeket. De természetesen bőven akadnak a kínálatban olyan alternatívák is, amik kompromisszumok nélkül mindenkinek egyformán megfelelőek. Erre képes többek között a magas minőség, aminek az előnyei éveken át kiélvezhetőek. A ragyogó, dús, csillogó hajkoronák és tulajdonosaik legnagyobb örömére.

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Fashion&Beauty
A menyasszonyi sminktrendek minden időszakban egyre megújulnak, nincs ez másként ősszel sem, amikor is a meleg színek lágy összhangja kerül leginkább előtérbe.
Lifestyle
Szeptember elején a fiatal nő hozzáment a szerelméhez, Dominikhoz: miközben a színpadon a vendégek mondták a beszédjeiket, a menyasszony össze akart bújni a vőlegényével. Majd hirtelen ellökte a...