Fashion&Beauty

Ezeket az összetevőket messziről kerüld a hajápolási termékeknél

Sokszor hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a fejbőrünk egészségét, pedig pontosan olyan fontos ápolni, mint a testünk más részeit. Emiatt olyan termékeket is megvásárolunk, amelyek olcsóbbak, és káros összetevőket is tartalmaznak.

Kerülendő összetevők

Hegedűs Zoltán mesterfodrász küldetésének tekinti, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyire fontos egy praktikus, fenntartható, de mégis professzionális hajápolási rutin kialakítása. Jó hír, hogy mindez elérhető, ráadásul nem is kell egy vagyont elköltenünk egy „kezdőszett” összeállításához. „Nagyon fontosnak tartom, hogy kialakítsunk egy életvitelünknek megfelelő hajápolási rutint. Érdemes kerülni azokat a hatóanyagokat, amelyek idővel felhalmozódnak a hajszálakon és bár rövidtávon szép hatást eredményeznek, hosszútávon gondokat okozhatnak. Ha problémás a fejbőrünk, akkor fokozottan oda kell figyelni a megfelelő termékek kiválasztására” – mondja Hegedűs Zoltán, mesterfodrász, a #szeresdahajad kampány elindítója.

De melyek is ezek az összetevők?

A samponokban az egyik legnagyobb mennyiségben megtalálható hatóanyag az SLS, azaz a Sodium Lauryl Sulfate. Ez az összetevő felel a tisztításért, azonban az SLS „túlteljesít”. Kíméletlenül eltávolít a fejbőrről minden szennyeződést, azt is, amit nem kellene. A faggyúréteget károsítja, így a fejbőrt még több zsír termelésére ösztönzi. Így lesz először száraz, viszkető, majd pedig zsírosodásra hajlamos hajunk. Érzékenyebb fejbőr esetén komolyabb problémákat – bőrpírt vagy akár korpát – is okozhat.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Többekről nem is gondoltuk volna, hogy ennyire fiatalok voltak, amikor először ágyba bújtak kedvesükkel.
Recept
Íme egy egyszerű vacsoraötlet: készíts csirkéből meleg serpenyős caprese-t! Ez a tökéletes 30 perces étel, amelyet az év bármely szakában kipróbálhatsz!
Home&Design
Négy fő hiba létezik a fürdőszoba berendezésekor, amikbe rendszeresen belefutunk. Mutatunk pár tippet, hogy elkerüld őket és a funkció se menjen az esztétika rovására.