Fashion&Beauty

Ezeket az összetevőket messziről kerüld a hajápolási termékeknél

Sokszor hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a fejbőrünk egészségét, pedig pontosan olyan fontos ápolni, mint a testünk más részeit. Emiatt olyan termékeket is megvásárolunk, amelyek olcsóbbak, és káros összetevőket is tartalmaznak.

Kerülendő összetevők

Hegedűs Zoltán mesterfodrász küldetésének tekinti, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyire fontos egy praktikus, fenntartható, de mégis professzionális hajápolási rutin kialakítása. Jó hír, hogy mindez elérhető, ráadásul nem is kell egy vagyont elköltenünk egy „kezdőszett” összeállításához. „Nagyon fontosnak tartom, hogy kialakítsunk egy életvitelünknek megfelelő hajápolási rutint. Érdemes kerülni azokat a hatóanyagokat, amelyek idővel felhalmozódnak a hajszálakon és bár rövidtávon szép hatást eredményeznek, hosszútávon gondokat okozhatnak. Ha problémás a fejbőrünk, akkor fokozottan oda kell figyelni a megfelelő termékek kiválasztására” – mondja Hegedűs Zoltán, mesterfodrász, a #szeresdahajad kampány elindítója.

De melyek is ezek az összetevők?

A samponokban az egyik legnagyobb mennyiségben megtalálható hatóanyag az SLS, azaz a Sodium Lauryl Sulfate. Ez az összetevő felel a tisztításért, azonban az SLS „túlteljesít”. Kíméletlenül eltávolít a fejbőrről minden szennyeződést, azt is, amit nem kellene. A faggyúréteget károsítja, így a fejbőrt még több zsír termelésére ösztönzi. Így lesz először száraz, viszkető, majd pedig zsírosodásra hajlamos hajunk. Érzékenyebb fejbőr esetén komolyabb problémákat – bőrpírt vagy akár korpát – is okozhat.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A 2007-ben elhunyt magyar színészkiválóság, Szakácsi Sándor nemzedéke egyik legfényesebben ragyogó csillaga volt. Merengő, önmarcangoló alkatnak tartották, akivel sokszor nehéz volt szót érteni,...
Sztárok
Azahriah, azaz Baukó Attila jelenlegi szerelme, Luna Joanna rendesen felkavarta maga körül az állóvizet a 22 esztendős sztár történelmi jelentőségűként beharangozott koncertjei előtt.
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.