Fashion&Beauty

Gyors és egyszerű praktikák zsíros hajra - Nem kell minden nap megmosni

A gyorsan zsírosodó haj mögött rengeteg ok húzódhat meg: stresszes életmód, helytelen táplálkozás vagy rossz termékek használata - bármi is legyen rá a válasz, gondos ápolással és praktikákkal könnyedén orvosolhatjuk a kellemetlen problémát.

Házi sampon és öblítés

Egyszerűen és könnyedén készíthetünk házi sampont szódabikarbónából: egy liter langyos vízben oldjunk fel két evőkanál szódabikarbónát, alaposan rázzuk össze, majd masszírozzuk bele a fejbőrünkbe és dörzsöljük bele a hajunkba. Ezután alkalmazzunk almaecetes öblítést, amit a szódabikarbónához hasonlóan langyos vízzel keverjünk össze, vigyük fel a nedves tincsekre, majd bő vízzel öblítsük le – az almaecet kiválóan közömbösíti a szódabikarbóna esetleges maradványait a hajon.

Masszírozás

Minden hajmosáskor az ujjbegyünkkel masszírozzuk át a fejbőrünket körkörös mozdulatokkal 3-5 percen keresztül – ennek hatására javul a hajhagymák vérellátása és a káros anyagok is gyorsabban távoznak. Érdemes rendszeresen alkalmazni a különleges fejmasszázst, egy idő után szemmel látható lesz a végeredmény!

Fotók: hercampus.com, wikihow.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Egészség
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek manapság mindenütt jelen vannak, és gyakran ezek jelentik a legolcsóbb bevásárlási lehetőségeket. De belegondoltál már valaha, hogy vajon milyen hatással lehetnek a...
Lifestyle
Hosszú távú egészségünk miatt nagyon nem mindegy, milyen élelmiszerek alkotják a mindennapi étrendünket, a nagy forróságban pedig különösen fontos, hogy tudatosan táplálkozzunk.