Fashion&Beauty

Gyilkos kozmetikumok - 5 összetevő, amit ne kenj magadra

Ma már szinte el sem tudjuk képzelni a mindennapjainkat olyan szerek használata nélkül, mint a különböző sminktermékek, hajfestékek és egyéb kozmetikai készítmények. Nem beszélve az olyan alapvető dolgokról, mint mondjuk a szappan, a tusfürdő vagy a sampon. De vajon tudjuk, mit tartalmaznak a fent említett termékek? Összegyűjtöttünk 5 olyan összetevőt, ami súlyos egészségkárosodást okozhat.

Sodium lauryl sulfate

Előnye, hogy tisztító és nedvesítő hatásokkal rendelkezik, ám hátránya ennél jóval több. A sodium lauryl sulfate egy bőrallergén anyag, ami gyorsan felszívódik és károsíthatja a létfontosságú szerveket. Szembe kerülése nagyon veszélyes, hiszen gyermekkorban a szem fejlődését befolyásolja, később pedig szürkehályogot is okozhat. Ennek ellenére számos termékben megtalálható. Szappanok, tusfürdők és szájvizek egyik összetevője.

Sodium laureth sulfate

Hasonló, mint az előző anyag, de kevésbé irritáló. A bőr kiszáradásáért azonban nagymértékben felelős, és nagyobb mennyiségben rákkeltő is lehet. Különböző tisztálkodó szerek valamint borotvahabok gyártásánál is használják.

Fotók: cdn.phillymag.com, acneeinstein.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Fashion&Beauty
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
Ezt a gyakorlatot bárhol és bármikor könnyedén elvégezheted, de vigyázz, mert garantáltan megedzi az izmaidat!
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!