Fashion&Beauty

Céloz és lő: most aztán tényleg búcsút mondhatunk a bosszantó pattanásoknak

A pattanások nem kifejezetten a tinédzserkor velejárói, sokan felnőttként tapasztalják meg ezt a bosszantó és esetenként fájdalmas bőrproblémát. Ha már mindent kipróbáltál a megszüntetésükre (eredménytelenül), még ne add fel: vesd be a pattanás elleni tollat!

Mitől alakul ki akne?

Az aknék (hétköznapi kifejezéssel: pattanások) a túlzott faggyútermelés következtében jönnek létre. A leggyakoribb tévhit, hogy a zsíros, cukros ételek szaporíthatják őket, azonban a szennyezett levegő, a napfény és az arcápoló szerek túlzott használata annál inkább segíti a kialakulásukat. A pórusokat eltömítve a fölösleges faggyú nem tud távozni, így gyulladás kíséretében létrejön az akne. Voltaképp a mindenki által ismert pattanás nem más, mint egy zárt mitesszer: a túlzott hámosodás bezárja a pórus tetejét, és ami ez alá begyűlik, azt „szeretjük” nyomogatni. Ám utóbbival sajnos csak rontunk a helyzeten, így érdemesebb alternatívák után nézni.

Mivel lehet jól kezelni a pattanásokat?

A pattanásokra a legjobbak a parfümmentes arclemosók és micellás vizek, hidratáló arckrémnek pedig érdemes vízalapút választani. Helyi (és SOS) kezelésre a szalicilsavas készítmények a leghatékonyabbak, ám aki a természetes megoldások híve, azoknak a teafaolajat, illetve ezt tartalmazó termékeket ajánljuk. Viszont ha még ennél is jobban ráerősítenénk a pattanások elleni küzdelemre, van még egy tippünk: vessük be a kék fény erejét!

Espada

A FOREO az arcápolási eszközök nagyágyúja, számos arctisztító- és ápoló kütyüje többeknél bizonyított már. Azonban a FOREO Espada pattanás elleni toll most kifejezetten a pattanások csökkentésére lett kifejlesztve, amiért nem lehetünk elég hálásak!

foreo espada akne elleni toll

Az Espada kék fényű LED technológiával és a T-sonic pulzálás erejével veszi célba a nemkívánt pattanásokat, mitesszereket és az eltömődött pórusokat – sőt a megjelenésüket is meg lehet így előzni. A kék fény fertőtlenítő hatású, ami pattanásokon és környékükön elszaporodó baktériumok ellen harcol. A T-sonic pulzálás pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a pattanás elleni készítmények kifejtsék hatásukat a bőrön illetve a bőrben. A pulzálásnak köszönhetően ugyanis a hatóanyagok szabad utat kapnak a pórusokba való bejutáshoz, hogy ott fejthessék ki erejüket.

Kisebb és szebb már 3 nap után

FOREO Espada lokális gél pattanásokra

A FOREO Espada BHA+PHA Blemish Solution gél parfümmentes, vegán és bőrgyógyászatilag tesztelt. Összetevői között szerepel a csodamogyoró-kivonat, a teafaolaj és a panthenol is. Ám erejét a 2% szalicilsav adja, ami szabaddá teszi az eltömődött pórusokat, szabályozza a túlzott faggyúképződést és eltávolítja az elhalt hámsejteket.

Sajnos én is azok közé tartozom, akiknek tinédzserkorukban kevesebb problémájuk volt az arcbőrükkel, mint most a 30-hoz közeledve. Így izgalommal vártam, hogy vajon mennyire lesz hatékony a FOREO Espada készülék, valamint az azzal érkező pattanáskezelő gél. Meglepetésemre már 3 nap után sokkal szebben gyógyultak a pattanásaim, valamint az este elvégzett kezelés hatása is látható volt reggelre. A gyulladt pukli kevésbé volt piros, valamint a mérete is csökkent, a pici fehér rész pedig teljesen eltűnt, begyógyult. Azt azonban be kell látni, hogy ez egy szép csapatmunka eredménye: kék fény, gél, és a bőr természetes gyógyulási folyamata. Valamint némi önuralom, hogy ne bántsam, ne nyomkodjam az érintett területet.

foreo pattanás elleni gél

Használata

Tapasztalatom szerint talán ez az első legkönnyebben, „legszabadabban” használható FOREO készülék. Nem igényli a telefonunkat, így nem tartozik hozzá túl sok funkció sem. Egyszerűen csak bekapcsoljuk és már mehet is a kezelés! A sok beállítás megléte persze számos előnnyel is járhat, de nagy öröm, hogy egy speciális beauty-tech termék pont azt az egy dolgot tudja, amire kitalálták. Sőt még csak a tükör előtt sem kell állnunk hozzá – illetve csupán addig, amíg a piros célkereszttel szó szerint becélozzuk a nemkívánt bőrhibát. Majd 30 másodpercnyi T-sonic pulzálás után mehetünk is a következő pattanásra. Egy feltétele van a kezelésnek: a száraz és tökéletesen megtisztított arcbőr.

Espada-t mindenkinek!

Mert hogy valóban egy olyan szépségápolási eszköz, ami mindenkinek jól jöhet. Értelemszerűen azoknak jelenti a legnagyobb segítséget, akik küzdenek bőrhibáikkal. Ám a bőrünk egészségének, szép kinézetének fenntartása is lehetséges az Espada-val, lévén, hogy a megelőzésben is egy valódi csodafegyver.

Oldalak

Fashion&Beauty