Fashion&Beauty

Ezért nem szabad soha fogkrémet kenni a pattanásokra

Sokan csináljuk, pedig többet árt, mint használ.

Fogkrém használata a pattanásokra

Biztosan sokan olvastuk már vagy hallottuk valahol, hogy a fogkrém jó a pattanásokra, mert leszárítja azokat, ráadásul mindig kéznél van, így a drágább szépségápolási termékeket is megspórolhatjuk. Ki kell azonban ábrándítanunk mindenkit, ugyanis ez a házi praktika a legtöbb esetben jobban árt, mintsem használna, ezt az állítást pedig Dr. Rebecca Baxt és Dr. Neal Schultz New York-i bőrgyógyászok is alátámasztják.

"A fogkrém meghatározott összetevőket tartalmaz - szódabikarbóna, hidrogén-peroxid, alkohol, mentol, esszenciális olajak, triklozán -, melyek valóban segítenek az aknék leszárításában. Azt is meg kell jegyeznünk azonban, hogy ez a módszer semmivel nem hatásosabb, mint a pattanások kezelésére ténylegesen kifejlesztett krémek, szérumok" - magyarázza Dr. Schultz.

Dr. Baxt felhívja a figyelmet a fogkrém alkalmazásának hátrányaira is: "Nem véletlenül találták ki a fogakra, és nem a bőrre. Mentol és egyéb összetevői miatt igaz, hogy képes szárítani, de irritálja is az arcot, ami - főként az érzékeny típusnál - kipirosodáshoz, hámláshoz és akár gyulladáshoz is vezethet, így még súlyosabbá tehetjük az akné állapotát".

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Fashion&Beauty
A menyasszonyi sminktrendek minden időszakban egyre megújulnak, nincs ez másként ősszel sem, amikor is a meleg színek lágy összhangja kerül leginkább előtérbe.
Lifestyle
Szeptember elején a fiatal nő hozzáment a szerelméhez, Dominikhoz: miközben a színpadon a vendégek mondták a beszédjeiket, a menyasszony össze akart bújni a vőlegényével. Majd hirtelen ellökte a...