Ilyen pasikra buktak a nők régen: férfiideálok időszámításunk előttől máig

Furcsa látni, ki számított jó pasinak régen és most.

Ókori görögöknél, i. e. 800 - i. sz. 146

Csapjunk is a lecsóba, kezdve az ókori görögökkel. Akkoriban a férfiideál nagyon egyszerű volt: kidolgozott, precíz vonalak, izmos testalkat. Ha eddig azt hittük, hogy a hatos kocka csak ma menő, nos, gondoljuk újra a dolgot, mert már a retró pasik is tudták, mitől döglik a légy, ráadásul szobrokon is megörökítették őket.

Az 1700-as makaróni korszak

A "Makarónik" eredetileg brit fiatalemberek voltak, akik külföldön beleszerettek az olasz ételekbe és európai stílusú ruhákba. Elkezdtek divatosabb, enyhén nőies darabokat viselni, mindenféle kiegészítőkkel. Végül aztán ez a viselet nevetségessé vált a hatalmas parókákkal és túltolt díszekkel, így lassacskán "kivonták őket a forgalomból".

A '20-as évek Hollywoodja

Ahogy a hollywoodi filmek egyre népszerűbbek lettek, kezdett körvonalazódni a kép, milyennek kell lennie az ideális pasinak. Ha azt gondoljuk, hogy a férfiaknak a sztárvilágban csak ma kötelező a tökéletes formát hozni, tévedünk. Mivel a színészek a filmeken kilenc kilóval többnek néztek ki, így magától értetődő volt, hogy az életben elég karcsúnak kellett maradniuk. Sokat sportoltak, így nem volt azért annyira nehéz a feladat.

Atlasz Károly: '30-as és '40-es évek

Hollywood 1920-tól megteremtette a vékony férfiideált a filmes szakmának köszönhetően, de hála az első fitneszgurunak, Charles Atlasnak, a '30-as és '40-es években visszatért az erős, izmos, kidolgozott testalkat, és menő volt megdolgozni ezekért az idomokért.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2