Fashion&Beauty

Ezért más a férfi gombolás és a női! Több magyarázat is van rá

Neked is feltűnt, ugye? A férfi ingeken és ruházaton lévő gombok jobb oldalon vannak, míg a női ruhadarabok esetén bal oldalon. De vajon miért van ez így?

Íme, a válaszok

Bizonyára benned is felmerült már ez a kérdés, miért van ez így, mégis ki írta ezt elő, és ennyi erővel miért nem fordítva van? Nos, azt érdemes leszögezni már az elején: nincs hivatalos válasz arra, miért vannak a férfi ingek esetén a gombok jobb oldalon, míg a női ruhákon a bal oldalon. Ellenben több lehetséges magyarázat is létezik, amitől garantáltan kikerekednek majd a szemeid!

Kattints a galériára!

Így volt kényelmes a fegyverviselés miatt Az első verzió az, hogy a férfiak gombjai azért vannak jobb oldalon, mert korábban fegyvert viseltek. Chloe Chapin divattörténész korábban ezt mondta a Today-nek: „Általános szabály, hogy a férfidivat számos eleme a katonaságra vezethető vissza." Paul Keers, az A Gentleman's Wardrobe szerzője egyetért ezzel: „Az úri kardot mindig a bal oldalon viselték, hogy jobb kézzel ki lehessen húzni (… ) Ha egy kabátot jobbról balra gomboltak volna be, a kard markolata valószínűleg beleakadt volna a kabát nyílásába, amikor kihúzzák (…) A férfias életmód jeleként ezt a hagyományt kiterjesztették más férfiruházati cikkekre is."
Kattints a további képekért!

Nincs annál kiábrándítóbb, mikor kiveszed a mosógépből a ruhákat, és a friss, finom, virágillat helyett büdös, ázott szagot érzel.

forrás: ladbible.com, leadkép: 123rf.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Utazás
A medvetámadások viszonylag ritkák, de ijesztőek. A szakértők elárulták, hogyan védheted meg magad és családodat, ha találkozol egy medvével az erdőben.
Sztárok
Sokaknak nincs lehetőségük a gyermekvállalásra fiatal felnőtt korukban, ennek ellenére viszont nem zárkóznak el tőle és később, akár 50 éves koruk felett is belevágnak egy gyermek felnevelésébe.
Lifestyle
Meg lehet állapítani valakiről ránézésre, hogy intelligens-e? Egy kutatás meglepő eredményre jutott!