Súlyosan károsítod a bőröd, ha így használod a fényvédőt - Messziről kerüld ezeket a hibákat!

Ahogy beköszönt a nyár és a napsütéses időszak, sokan örömmel vonulnak ki a szabadba, hogy élvezzék a napfényt és a meleget, azonban gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a megfelelő fényvédelemre, ami komoly következményekkel járhat bőrük egészségére nézve.

Ne kövesd el őket!

A napvédelemmel kapcsolatos leggyakoribb hibák megismerése és elkerülése kiemelten fontos, hogy megfelelően védekezhessünk a nap káros hatásaival szemben. A legtöbben nem használnak elegendő mennyiségű napvédő krémet, vagy nem alkalmazzák újra rendszeresen, ahogy az szükséges lenne. A napvédő termékek SPF (fényvédő faktor) értéke csak akkor nyújtja a várt védelmet, ha megfelelően és elegendő mennyiségben kerül felvitele a bőrre. Ez pedig csak egy a rengeteg fényvédelmet körüllengő tévhit közül. A napvédelemhez való hozzáállás és a helyes gyakorlatok betartása kulcsfontosságú a bőr egészségének megőrzése és a bőrrák kockázatának csökkentése érdekében, ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, mely hibákat érdemes elkerülni. Olvass tovább, eláruljuk, melyek a leggyakoribb tévhitek!

Felhős időben is szükséges! Bár a felhős vagy borongós időjárás csökkenti a napfény erejét, az UV-sugárzás még mindig áthatolhat a felhőkön és károsíthatja a bőrt. Ezért fontos, hogy még ilyen időjárási körülmények között is alkalmazzunk napvédőt.
Kattints a további képekért!

A csillogó sellős körmök, és az elbűvölő mesefigurás minták után nem meglepő, hogy visszatér egy újabb gyerekkori kedvencünk: a fagyi manikűr, ráadásul ez lesz 2024-es nyár egyik legnagyobb körömtrendje.

Leadfotó: Unsplash, forrás: dailymail.co.uk

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...
Lifestyle
A rossz hír ugye az, hogy kánikula nem csitulni fog ezután, hanem még hosszú ideig velünk marad. Készülj fel a pokoli időjárásra!
Lifestyle
Olvass tovább, hogy megtudd, milyen ágynemű anyagok biztosítják a nyugodt alvást a legmelegebb éjszakákon is.