Bevált tippek, hogy a hajad sokkal fényesebb legyen

Az alábbi tippekkel a végeredmény garantáltan ragyogó haj, amelyet a férfiak is szeretnek és észrevesznek.

Tippek a ragyogóan fényes hajért

Minden nő élettel teli, hosszú, dús, valamint ragyogó hajkoronáról álmodik, és vannak ugyan olyan szerencsések, akiknek ez alapjáraton megadatik, de a többségnek sokat kell tenni azért, hogy egészséges frizurát kapjon. Ha te is fényesebb hajra vágysz, akkor az alábbi - három kategóriára osztott - tippek segítségedre lehetnek.

I. Hajformázás

Vasalás

Észrevetted már, hogy az egyenes haj szinte mindig fényesebbnek tűnik, mint a többi? Az extra ragyogás nem optikai csalódás, legalábbis a bőrgyógyász Jeannette Graf szerint. "A vasalás következtében a haj felülete sima lesz, ami sokkal inkább lehetővé teszi, hogy visszaverje a fényt" - magyarázza a szakember. A túlzott hőkezelés azonban nem tesz jót, ezért ha már emellett döntünk, akkor mindenképp kerámialapos eszközzel dolgozzunk, használjunk hővédő spray-t, és alacsony fokozaton menjünk végig a tincseken.

Fésű használata

Az sem mindegy, milyen fésűt vagy kefét használunk. A durva, műanyagból készült változatok töredezést okozhatnak, ezért helyettük célszerű finomabb, kíméletesebb, természetes eszközöket használni, melyek segítik, hogy a haj fényesebb legyen.

Szárítás

A megfelelő szárítási szöggel a fényesítést is megoldhatjuk, csak annyit kell tennünk, hogy az alábbi képen látható módon húzzuk végig (párhuzamosan) az eszközt az adott szekción.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: YouTube

Oldalak