Fashion&Beauty

Három tipp a tökéletes estélyi ruha kiválasztásához

Bizonyára már minden hölgy szembesült azzal, hogy néha mennyire nem egyszerű megtalálni a tökéletes estélyi ruhát. Nem elég, hogy sokszor a kiválasztott üzletekben sem találunk tökéletes méretet, de gyakran az áhított modell mégsem lesz olyan kényelmes, mint ahogyan esőre hittük. Az alábbi három tipp viszont segít abban, hogy kicsit egyszerűbben találjuk meg álmaink ruháját.

1. Érezzük jól magunkat az estélyinkben

A nők nagy része általában kétféle módon választ estélyi ruhát. Az első az, amikor tényleg olyan modellt néz, amiben jól érzi magát, ám ez nem feltétlen jelenti azt, hogy megfelelően kihangsúlyozza az alkatát is. A másik típusba tartozók pedig rendre olyan ruhát választanak, ami ugyan fantasztikusan mutat rajtuk, viszont bizonyos idő után már kényelmetlen lesz. Ilyenkor hajlamosak vagyunk kompromisszumokat kötni, például egész este inkább behúzott hassal járunk-kelünk, vagy szinte csak egyenes háttal merünk leülni az asztalhoz, hiszen a ruha túl kényelmetlen lesz, ahogy egy kicsit eleresztjük magunkat. Az ilyen estélyi ruhákat jobb elkerülni, és mindig olyat válasszunk, ami egyszerre csinos és akkor is jól áll, ha már degeszre ettük magunkat a svédasztalnál, vagy áttáncoltuk az egész éjszakát. Az estélyi ruha pontosan emiatt nem is szabad, hogy korlátozzon minket. Mindig arra törekedjünk, hogy ülve, állva és mozogva is kényelmes legyen, hiszen az estélyek arra valóak, hogy jól érezzük magunkat. Honnan választhatunk? Például innen: https://modivo.hu/c/nok/ruhanemu/ruhak-es-kezeslabasok/estelyi-ruhak

2. Ügyeljünk az estélyi ruha anyagára

Könnyen megizzaszt minket a nagy készülődés? Akkor inkább olyan anyagú ruhát válasszunk, amin nem látszik meg a nedvesség. Ha pedig olyan ruhát szeretnénk, ami jól szellőzik, akkor kerüljük a szatén és a poliészter anyagú estélyiket. Mennyire szeretnénk táncolni, mozogni majd a bálon? Mindenképp figyeljünk oda a ruha anyagának kényességére is. Ha egy igazi táncos bál lesz, ahol nem csak a kimért báli zenékre keringőzhetünk, akkor lehetőleg ne a legkényesebb anyagú estélyit szemeljük ki magunknak. Egy nagyon vékony géz- vagy selyemruha például kevésbé alkalmas mondjuk egy „ereszd el a hajam” jellegű gólyabálra.

estélyi ruha anyag választás

3. Fazonkérdések, avagy milyen szabást érdemes választanunk?

Ebben az esetben az egyéni ízlésen túl arra is ügyelnünk kell, hogy mennyire tervezünk majd mozogni a bálon. A sellő fazonú, szűkített báli ruhákban aligha tudunk igazán kényelmesen beszélgetni és élvezni a zenét. Ezért az ilyen fazont leginkább csak akkor praktikus, ha nem tervezünk hosszú órákat az eseményen lenni. A klasszikus fazonok, mint az A-vonalú ruhák, a testhezálló darabok, illetve a lágy szoknyaeséssel rendelkező modellek tökéletesek báli ruhának. Az idei trendek ráadásul elképesztően szépséges fazonokat adnak ezekből a típusokból. Választhatunk fátyolos esésű, finom anyagokból összeállított réteges modelleket, vagy akár egy klasszikus fekete testhezállóbb darabbal is meglephetjük magunkat. Szerencsére az idei trendekben sok örök divat klasszikus estélyi fazon bukkant fel, amelyek ráadásul szinte minden alkaton pompásan is mutatnak.

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A Kos szinte mindenkivel összeveszik. Napi horoszkóp!
Sztárok
Mutatjuk, hogy néz ki a manapság már sajnos csak ritkán látott Ian Somerhalder, aki épp a mai napon töltötte be a 45-öt.
Sztárok
Azahriah zenéjét elemezték ki az RTL műsorában, de el lehetett csípni egy bizarr hozzászólást is.