Erzsébet királynő nagy jelentéssel bíró ékszert viselt Fülöp herceg temetésén

Romantikus háttértörténettel bíró brosst viselve kísérte utolsó útjára nagy szerelmét II. Erzsébet királynő. Fülöp herceg temetésén azt a melltű díszítette a gyászruháját, amit korábban már többször is láthattunk rajta a királyi család jeles eseményein. Az ékszer eredettörténete magával ragadó.

A soha nem múló szerelem jelképe

Április 17-én helyezték végső nyugalomra el a 99 éves korában elhunyt Fülöp herceget. II. Erzsébet és az edinburghi herceg 73 évig éltek boldog házasságban, ezért volt különösen szívet facsaró nézni, ahogy a királynő elbúcsúzik élete szerelmétől. A temetésen egy gyémántbrosst viselt, amit a People beszámolója alapján korábban számos királyi esküvőn is láthattunk már rajta.

A Richmond bross névre keresztelt ékszert 1953-ban örökölte meg a nagyanyjától, Mária királynétól, aki esküvői ajándékként kapta meg 1893-ban. A gyémántból készült medált két gyöngyszem díszíti: egy középen, míg a másik egy eltávolítható cseppalakú gyöngy a melltű alján.

Lapozd fel a galériánkat!

A Richmond bross esküvői ajándékként került a néha királynéhoz, aki leginkább nyakláncként hordta. Erzsébet királynő ezzel szemben melltűként viselte előszeretettel több alkalommal is az elmúlt évek során.
Kattints a további képekért!

A Villa Guardamangia Málta fővárosának, Vallettának az egyik külkerületében található. Itt lakott egykor II. Erzsébet és a férje, még a koronázás előtt. Életük legszebb időszakát töltötték a csodálatos szigetországban.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak