Érzékien csábító - A pin up stílus

A pin up stílus kialakulása egészen a 40-es és az 50-es évek Amerikájába nyúlik vissza. Először ezzel a jelzővel a szexisen pózoló, rajzolt lányokat illették, majd szépen lassan a színésznők és modellek is kezdték átvenni ezt az érzéki stílust.

A pin up eredete
A pin up lány kifejezéssel a 40-es és az 50-es években elsősorban a szexis modelleket illették, akiknek a képeit a férfiak a falakra tűzték és innen ered az elnevezés is, hiszen a pin up angolul azt jelenti, feltűzni. Nem csoda, hogy rajongtak értük a férfiak hiszen ezekről a képekről sugárzott a magabiztosság, huncutság és az egészséges erotika. Ezeknek a nőknek a legfőbb jellemzői közé tartozik, hogy tisztában vannak adottságaikkal, tele vannak élettel és csábítással. Ilyen pin up lánynak számított többek között Marilyn Monroe, Betty Page vagy éppen Kim Novak.

Pin up ruhák
A pin up kétséget kizárólag az egyik legnőiesebb stílus, hiszen lényege hogy csábítson, de mégse mutasson meg belőlünk mindent. Ezért azt mondják, a kinézetnek 50 százalék érzékiséget és 50 százalék ártatlanságot kell közvetítenie, így lehetünk csak igazi pin up lányok. Ha megtetszett ez a stílus, akkor elsősorban a nőies formákat kell kihangsúlyoznunk, így olyan ruhadarabokat válasszunk, amik kiemelik a kerekded testrészeinket, míg a derekunkat úgy összehúzni akár egy öv segítségével, ahogy csak képesek vagyunk rá. Erre kiválóan alkalmas lehet egy fűző vagy egy igazán szűk ruha. Ezeket a ruhadarabokat mindig magassarkúval párosítsuk, mert úgy lehetünk csak igazi pin up lányok.

Smink
Ha megtetszett ez a stílus, az interneten szörfözve rengeteg leírást találhatunk a tökéletes pin up smink elkészítéséhez, de van néhány szabály, amit már most érdemes megjegyezni. Az ilyen stílusú smink elkészítésénél a szemöldökünknek mindig szép ívűnek kell lennie és mindenképpen meg kell erősíteni egy megfelelő árnyalatú szemöldökceruzával is. De a pin up smink elengedhetetlen eleme még a tussal kihúzott szemek és rikító vörös ajkak is, melyek egyből érzékivé varázsolnak bennünket.

Frizura
A frizura is elengedhetetlen eleme a pin up stílusnak. Több változat is létezik, az egészen extrémtől az egyszerűig. A frizura lényege itt is az érzékiség, amihez általában hullámos loknikat társítanak, így érdemes azzal kezdeni, hogy a tincseinket csavarók segítségével hullámossá varázsoljuk. De ha nem akarunk bajlódni ezzel, akkor kössünk össze a hajunkat egy piros kendő segítségével.

Modern pin up lányok
Ez a stílus több sztárt is megihletett már, akik megpróbálják a lehető leghitelesebb módón tovább vinni ezt a vonalat. A pin up követői közé tartozik többek között Katy Perry, Christina Aguilera és Scarlett Johansson is. A kicsit visszafogottabb vonalat képviseli még Taylor Swift, aki csak néhány elemet ragadott ki ebből az amúgy igen érzéki stílusból. Azonban mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy ha megtetszett a pin up stílus csak akkor próbáljuk ki, ha tisztában vagyunk az adottságainkkal, ellenkező esetben balul sülhet el ez a kísérletezés. Illetve sose felejtsük el, hogy ez a stílus az érzékiségről, a nőiesség megmutatásáról szól, nem pedig a közönségességről!

Fotók: pinterest.com, justjared.com, favim.com, weheartit.com

Oldalak