Fashion&Beauty

Előkelő angolok - Street style

Kevesebb ember tudja, hogy a divat szempontjából a mindig ködös és esős London is egy fontos bázisnak számít. Nem csoda, hiszen olyan nagy nevek székhelyéül szolgál, mint Stella McCartney, Vivienne Westwood vagy Alexander McQueen.

Egyszerű, de nagyszerű
Az angolok ritkán törekednek a minél több és különböző minta felhalmozására. Többnyire az egyszerű, letisztult és nem túl harsány színeket részesítik előnyben. A szettjüket nézve általában egy színt emelnek ki, s azokhoz színben passzoló kiegészítőket párosítanak.

Unalom ellen
Az angolokat sokszor unalmasnak és sótlannak szokták csúfolni. Ezt megelégelve az angolok az öltözködésen keresztül próbálják bebizonyítani, hogy ez korántsem igaz. Bátran keverik a szőrmét a kicsit feltűnőbb, mintás szoknyákkal, de népszerűnek számítanak az egész ruhát borító feliratok, képek, illetve a most trendinek számító csillagminták is.

Eső, kabát, köpönyeg?
Anglia híres a mindig esős és rossz időjárásáról, de ez egyáltalán nem befolyásolja a nőket abban, hogy mindig divatosan öltözzenek. Az időjárásból nem csinálnak gondot, a londoni nőket az eső, s a hó sem riasztja vissza attól, hogy magassarkúban lejtsenek végig az utcákon. Természetesen a kalap, s az esernyő is elengedhetetlen kelléknek számít a szeszélyes időjárás alatt, ami megvédi őket akár egy délutáni záportól is.

Angol mánia
Talán kicsit furcsán hangozhat, de az angolok a divaton keresztül is megpróbálják kimutatni hazaszeretetüket. A tavalyi olimpiának köszönhetően igen népszerűvé váltak az angol zászlót ábrázoló táskák, kiegészítők illetve más ruhadarabok is. A street stlye fotókat nézve pedig az angolok szerint koránt sincs vége ennek a mániának. Az angol zászlót mintázó kiegészítőket, ruhákat bármelyik fast fashion bolt polcain megtalálhatjuk.

Az angol úriember
A férfiak öltözködési stílusát tekintve inkább a kényelem és a praktikusság dominál. Kedvelik a letisztul, natúr színek használatát; de nem félnek egy lágy barna és babakék kombinációjától sem. Nagy népszerűségnek örvend a férfiak körében a sötétbarna színű bakancs, ami kiválóan védi a lábat a szélsőséges időjárásban is. De mindegy, hogy esik vagy fúj, a tipikus angol elegancia sosem hiányzik a férfiak öltözködéséből.

Fotók: Pinterest.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!