Fashion&Beauty

Édes élet olasz módra - Street style

A mindig napsütéses Olaszországban a divat éppolyan fontos szerepet játszik, mint a délutáni szieszta. Nem csoda, hiszen itt a nők az anyatejjel együtt szívják magukba a divatot, ennek köszönhetően mindig ösztönösen állítják össze mindennapi szettjeiket is.

Meg kell hagyni, az olaszok tudnak valamit. Folyamatos napsütés, isteni fagylalt, vékony pizza, na meg az az utánozhatatlan olasz stílus. Mesterien állítják össze a szettjeiket, legyen szó éppen az esti randiról vagy csak a bevásárlásról a közértben. Az olasz nők bárhova is mennek mindig a tökéletességre törekednek, azért többnyire az erős smink és a magassarkú elengedhetetlen eleme egy olasz nő gardróbjának.

Hétköznapi stílus
Legyen szó munkáról vagy csak a hétvégi bevásárlásról egy igazi nagyvárosi olasz nőnek mindig jól kell kinéznie. Sutba dobják a szürke hétköznapok kifejezést, s inkább a színek kavalkádját részesítik előnyben. Az sem érdekli különösebben őket, hogy az olasz városok igen nagy százaléka macskakövekkel van kirakva, a munkába is képesek akár 10 centis magassarkúban eltipegni.

Motívumok hálójában
Természetesen vannak, akik nem várnak az alkalomra azzal, hogy elővegyék a gardróbból a kicsit extrémebb motívumokkal díszített ruhadarabokat. Sokszor a mértéket sem tartják, s az egész szettjüket valamilyen motívum díszíti.

Magas sarkak
Az olasz nők egyik sajátossága, hogy minden helyzetben a nőiességük kiemelésére törekszenek. Erre tökéletesen alkalmasak a néha túl magasnak tűnő vagy túl vékony sarkakkal rendelkező cipők, amik egy olasz nő szekrényében alapdarabnak számítanak.

Az olasz férfi stílusa
Az olasz férfiak többnyire az öltözködést illetően is tartják az igazi macsó szerepét. Jellemző a kicsit színesebb zakók párosítása farmerral és papucscipővel. De nem zárkóznak el a színes ingektől sem, amit sokszor egy-egy sállal dobnak fel.

Fotók: Pinterest

Oldalak

Fashion&Beauty
Egészség
Mindannyian tudjuk, hogy sajnos a rák az egyik leggyakoribb, gyógyíthatatlan betegség szerte a világon. De gondoltad volna, hogy már olyan apró dolgokkal is csökkentheted a kockázatát, mint bizonyos...
Lifestyle
Ha azt tapasztalod, hogy bőröd száraz, illetve állandóan hámlik, hiába veted be naponta hidratáló krémjeidet és szérumjaidat, talán itt az ideje, hogy inkább az étrendeden változtass.
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.