Szárít, göndörít, egyenesít, formáz - teszteltük a Dyson Airwrapet

Mi lenne, ha nem kellene külön hajvasalót, hajsütőt és hajszárítót használnod ahhoz, hogy elkészítsd a tökéletes frizurát? A formázás sokszor hosszadalmas és fárasztó procedúra, azonban nem feltétlenül szükséges megbékélned ezzel a ténnyel, van ugyanis egy különleges készülék, mely különböző funkcióinak köszönhetően gondoskodik az egyenesítésről, szárításról és gödörítésről is egyben. Mi kipróbáltuk, most pedig beszámolunk a tapasztalatainkról. Termékteszt.

A hajformázás következő szintje

A kiindulópont az, hogy borzalmasan göndör hajam van - aki hozzám hasonlóan rakoncátlan tincsekkel rendelkezik tudja, hogy nem könnyű bánni velük. Az egyik nagy problémám, hogy rendszerint nem én határozom meg, merre álljanak, hiszen szállnak szabadon, amerre akarnak. Nem túlzás kijelentenem, hogy életem során - amennyiben szépségápolásról volt szó - többet költöttem a frizurámra, mint cipőkre - pedig ez egy nőnél szerintem nagy szó. Rengeteg vasalót, szárítót és egyéb formázókat kipróbáltam már korábban, de valahogy egyik sem hozta a várt eredményt, pedig mindig igyekeztem odafigyelni, hogy minőségi verziókat szerezzek be ezekből. A számos kísérletezés után igazán vágytam már arra, hogy találjak végre egy olyan kütyüt, ami az én engedetlen fürtjeimet is képes kordában tartani.

Szerencsés vagyok, ugyanis a közelmúltban lehetőségem nyílt tesztelni a Dyson új, többfunkciós készülékét, az Airwrapet. Lényege, hogy extrém hőhatás nélkül tud göndöríteni, hullámosítani, szárítani és egyenesíteni is, köszönhetően a hat különböző fejnek, melyekkel egyszerűen, gyorsan és tökéletesen elkészíthető bármilyen hajköltemény. A következőkben beszámolok részletesebben a tapasztalataimról és elárulom, miért változtatta meg a mindennapjaimat ez a szuper eszköz.

Technológia

Mielőtt belevágok a saját sztorimba és a tesztelés történetébe, nézzük meg, mitől olyan különleges a hajformázóba rejtett technológia! A készülék az úgynevezett egyedi Coanda-hatást használja (aerodinamikai jelenség), aminek abban áll a csodája, hogy a levegő áramlását megfelelően ívelve a hajat a különböző fejekhez vonzza. Azért előnyös, mert a tincseket nem éri extrém hőhatás, mivel az eszköz a fürtökben lévő nedvesség és az erőteljes légáram kombinációjával, valamint a szabályozott hőmérséklettel egyszerre képes formázni és szárítani. Az Airwrapet alkalmazhatjuk vizes és száraz hajon is - egyébként nekem jobban bevált az előbbi verzió, tartósabb lett a végeredmény. Na de lássuk, hogyan fest mindez a gyakorlatban!

Az első találkozás

A készülék csomagolását tekintve nagyon praktikus: a mágneses csattal zárható doboz rendezetten tartja és védi az alkatrészeket, illetve a tárolást is megkönnyíti. Utazni ugyan nehéz az egész készlettel, mert elég súlyos és méretes, de nem is kell feltétlenül cipelnünk az összes tartozékot... Tehát, a dobozban összesen nyolc fej található - az alap szárító, a körkefe, a két sima kefe, illetve a négy henger (kétféle méretben, mindegyikhez kettő henger tartozik). Először is tisztáznunk kell, ezek mit tudnak.

Dúsító körkefe

A körkefe a levegőt közvetlenül a hajszálakhoz irányítja, így tartást ad a hajnak. Ideális sérült, vékony szálú tincsekhez is. Bevallom, kicsit szkeptikusan álltam hozzá, nem hittem, hogy többet tud egy átlagos hajszárító-körkefe kombónál, de nem tévedhettem volna nagyobbat. Sokkal kíméletesebben és gyorsabban megszáradt a hajam, puha és elképesztően fényes lett, amit imádtam. Ráadásként - ami nekem fontos - nagyon látványosan megemelte a tövét, amiért külön piros pontot adtam. Előnye, hogy a készülék fejjel együtt is könnyű, így nem fárad el az ember keze, nem szakad le a folyamat végére. Egyszerű kezelni és nem kapja be a hajszálakat.

Előformázó szárítófej

A sima, téglalap alakú, lapos fej arra van, hogy félszárazra szárítsa a hajat, így előkészíti azt a további formázáshoz. Én személy szerint ezt a tartozékot csak egyszer-kétszer használtam a teszt során, mert vizes alapból könnyebben tudtam tökéletes frizurát kreálni. Arra viszont szuper ez a rész, hogy a töveket átfújjuk vele, így nem fázik meg a fejbőrünk és megelőzzük a kellemetlen korpásodást.

Puha és kemény simító hajkefe

Hajkeféből is kétféle van a dobozban: egy "puha" és egy "kemény". Mindegyiknek az a feladata, hogy egyenesítse a hajat, de míg előbbit vékonyabb szálú és kevésbé göndör típusnak ajánlják, addig utóbbit nagyon göndör, nehezebben kezelhető verzióhoz - például az én hajamhoz. Egyébként remekül elbánt a rendezetlen, drótos fürtjeimmel - nem lett a végeredmény annyira sima, mintha kivasaltam volna, de egyenletes volt, selymes és nagyon puha.

30 és 40 milliméteres formázó henger

A 30-as és a 40-es hengerfejből is kettő van, a két ellentétes oldalra. A kisebbel értelemszerűen göndörebb, a nagyobbal pedig inkább hullámosabb, amolyan "tengerparti" frizurát készíthetünk magunknak. Használata egyszerű volt, arra kell viszont figyelni, hogy teljesen ne tartsuk a hajtőhöz, nehogy beszívja a szálakat a gyorsan áramló levegős technológia. Ahogy a videón is látható, a készülékre mágnesként csavarodnak a tincsek, gyakorlatilag semmi más feladatunk nincs, csak kézben tartani a formázót. Ahogy már fentebb említettem, nekem ezek a fejek jobban beváltak úgy, hogy törölközőszáraz hajon vetettem be őket, mert tartósabb lett a végeredmény. Szárazon én személy szerint inkább azoknak ajánlanám, akiknek vékonyabb szálú és rövidebb vagy közepesen hosszú hajuk van - nekem vastagszálú, sok és hosszú, így ez a megoldás nem bizonyult annyira tartósnak. A mosástól a végéig egyébként körülbelül 40 percet vett igénybe a dolog, de hangsúlyozom, ez változhat a haj mennyiségétől, hosszától és minőségétől függően.

Összefoglalva tehát: kapunk egy hajszárítót, egyenesítőt és göndörítőt is egyben, nem beszélve arról, hogy a körkefe szalon szépségű beszárítást nyújthat, ha jól alkalmazzuk. Én nagyon meg voltam elégedve az eszközzel, minden túlzás nélkül állíthatom, hogy az általánosnál sokkal kevesebb erőfeszítéssel szinte tökéletes frizurát tudtam készíteni magamnak.

Nem is gondolnád milyen változásokat érhetsz el vele.

Leadfotó: Instagram/dysonhair

Oldalak

Szólj hozzá Te is!