Black tie, business casual, semi formal - mit jelentenek az egyes dress code-ok?

Biztosan részt vettél már olyan eseményen, amelyen meghatároztak egy bizonyos dress code-ot feltételként. Sokan stresszfaktorként élik meg, ha megmondják nekik, hogyan öltözzenek fel, pedig ezek a megjelenési formák segítségként szolgálnak - nem csupán különleges alkalmakkor, de a hétköznapokban is.

Dress code-ok - melyik mit jelent

"Casual"

A "casual" megnevezés igazság szerint egy "nem dress code", hiszen ebben a kategóriában gyakorlatilag azt viselsz, amit szeretnél. Hétköznapi, kényelmes szettek, melegítő, sneaker, laza outfitek, bármi jöhet.

"Business casual"

Valószínűleg a "business casual" dress code szerint öltözöl fel, ha például irodában dolgozol. Ceruzaszoknya, elegáns nadrág (farmer is belefér) inggel vagy csinos felsővel, magassarkú, visszafogott, finom kiegészítők jellemzik a "bc" ruhatárat.

"Smart casual"

A "smart casual" a "casual" és a "business casual" keveréke. Nagyjából ugyanazokat a ruhadarabokat viselheted, mint utóbbinál, a lényeg, hogy a megjelenésed decens legyen, abszolút elegáns, összeszedett és kikezdhetetlen. A magassarkú itt kötelező.

"Business/informal"

Itt jöhet a kosztüm, amely lehet szoknyás vagy nadrágos. Érdemes tartózkodni a feltűnőbb árnyalatoktól, válassz inkább a megszokott "öltönyszínek" közül egy szettet - feketét, sötétkéket, szürkét, esetleg fehéret vagy bézst.

"Semi formal"

Ha a "semi formal" megnevezést látod egy esemény meghívójának dress code-jánál, akkor ideje elővenni a kis fekete ruhát a szekrényből. A legtöbb nő valószínűleg egy csinos koktélruhát visel majd a rendezvényen.

"Formal/black tie"

A "formal/black tie" a legelegánsabb dress code mind közül. Egy hosszú estélyi ruhával biztonságban leszel, a férfiaknak pedig természetesen kötelező ilyen esetben az öltöny (nyakkendővel). Ezt a megnevezést nagyon elegáns és különleges alkalmakkor szokták kérni a szervezők.

Leadfotó: Pexels

Oldalak