Fashion&Beauty

Divatbakik - mire figyelj?

Ízlésficamra nincs orvosság - szokták mondani. Ráadásul a divat szubjektív, nem tehetsz arról, ha valami ne tetszik. Mi most azonban adunk egy kis útmutatót, hiszen trend ide vagy oda, nevetség tárgya senki nem akar lenni.

Csípőnadrágól kilógó bugyi
Ezt nyilván senki sem önszántából csinálja, de sajnos sokszor észrevehetünk még utcán is olyanokat, akikből többet látunk, mint amennyit szeretnénk. A fiatalabbak nagyrésze bizony a csípőnadrágot részesíti előnyben, ami még nem lenne akkora baj, csakhogy ha felveszel hozzá egy rövid felsőt, akkor nemcsak megvan az esélye, hogy mindenki látni fogja a bugyidat, de még jól fel is fázhatsz. Ebből következik a második divatbaki:

 

Csípőnadrágból kikandikáló úszógumi
Ez talán még gyakoribb, mint az első. Kellemetlen ha az ember felszedett pár kilót, vagy alapvetően nincs lapos hasa, de erre is van megoldás. Addig, amíg a fölösleg lemegy rólad, inkább tedd a szekrény mélyére a csípőnadrágot, vagy ha ragaszkodsz hozzá, akkor vegyél fel hozzá egy lengébb, hosszabb felsőt illetve tunikát. És ha tényleg annyira zavar a felesleg, akkor nincs kifogás: irány az edzőterem, és nemsokára újra felveheted kedvenc darabodat.

 

Szilikonpánt
Nem is olyan régen még minden nő százával vásárolta a szilikonpántokat a laza nyári ruhákhoz és csőtopokhoz. Ez ma már nevetségesen hat és a legtöbb férfi is visszataszítónak tartja. Akkor már jobb, ha varrsz egy extra réteget a felsődbe; vagy ha nagyobb melled van, vagy kényelmetlenül éreznéd magad melltartó nélkül, akkor inkább válaszd a pánt nélküli variációt.

 

Túl sok szín
A túl sok féle szín keverésétől úgy fogsz kinézni, mint egy karácsonyfa. Valószínűleg te is elmosolyodsz azokon a (főleg idősebb) hölgyeken, akik pink rózsaszín szájuk mellé kihúzzák szemüket rikító kékkel. Ez ugyanaz a kategória, csak még feltűnőbb.

 

Ruhák, amelyektől 10 kilóval többnek tűnsz
Téves közhiedelem: ha vannak rajtad pluszkilók, akkor azt nagyobb méretű ruhával eltüntetheted. Természetesen nem szűk ruhákat kell felvenni, de van egy arany középút.

 

Ellenségünk, a leggings
A leggings alapvetően jóbarát, hiszen egy hosszabb, fekete cicanaci nyújtja és vékonyabbá teszi optikailag a lábat, főleg, ha magassarkúval veszed fel. Ám ellenség is lehet, ha rosszul viseled. Kiakaszthatja a szemet például, ha egy csípő felett érő rövid felsővel veszed fel. Legtöbbekben valószínűleg fel fog merülni a kérdés, hogy vajon ennyire szeleburdi lennél, hogy elfelejtetted felvenni a szoknyádat? Leggingset tehát szigorúan tunikával, csípő alatt érő felsővel, esetleg miniruhával vegyél fel. Nemhiába nem nadrágnak fordítják a leggings szót.

 

Félcipő zoknival és szoknya
Külföldön vannak merész példák arra, hogy működhet ez a hármas, legtöbbször viszont egyszerűen nevetségesnek hat ez a három ruhadarab együtt.
 

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Sztárok
Joe Biden visszalépésével Kamala Harris esélyt kapott arra, hogy ő legyen a befutó a novemberi elnökválasztáson. Most a párjával nagy fordulatot vesz az életük, aki mindenben támogatni fogja.
Lifestyle
Te is nehezen tudsz elaludni? Egy egyetem kutatói most rájöttek a titok nyitjára, amit valószínűleg te is be fogsz vetni.
Sztárok
Az RTL már tavaly decemberben bejelentette, hogy idén újra képernyőre kerül a 2023-as év egyik legnézettebb műsora, vagyis a Sztárbox, ami egy újabb évaddal debütál.