Fashion&Beauty

Diétával az öregedés ellen: ennyit jelent a bőrödnek, hogyan táplálkozol

Szakértőnk, Dr. Parrák Zita orvos-esztétikai specialista elárulja, mi a szerepe a helyes étrendnek az öregedésgátlásban.

Diétával az öregedés ellen

Amit a tányérodra teszel, nagy valószínűséggel hatással lesz a tükörben látottakra. Néhány apró változtatás az evési szokásainkon nagy segítséggel lehet bőrünk fiatalságának megőrzésében, és a testünk fitten tartásában. A siker kulcsa? Étkezz egészségesebben! A rossz minőségű ételek, mint például transz zsírok gyulladást válthatnak ki a szervezetben. Egyes kutatások szerint az öregedés alapvetően egy krónikus gyulladási állapot. Jogosan tehetjük fel tehát a kérdést: tűnhetünk-e idősebbnek csak azért, mert rossz minőségű ételeket fogyasztunk? A válasz egyértelmű igen!

Bizonyított tény, hogy a túlzott cukor, feldolgozott szénhidrát (tészta, kenyér, péksütemények) fogyasztás károsíthatja a bőrünkben lévő kollagént, amely segít a bőrünk rugalmasságának megőrzésében és a ráncok megfékezésében. Továbbá ezek az élelmiszerek az egész egészségünkre veszélyt jelentenek. Túlzott fogyasztásuk növeli a szívbetegség és a diabétesz kialakulásának a kockázatát. Ezzel szemben más ételek, mint például a gyümölcsök és a zöldségek, jótékony hatást gyakorolnak a bőrünkre.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.