Ez is egy szempont - Már a vitaminoknak is érdemes adniuk a külsejükre

Nem véletlenül debütált a Marie Claire Fashion Show-n a „megjelenésére” is sokat adó új D-vitamin. Az újonnan piacra dobott D-VION nevet viselő D3-vitamin lila-sárga doboza olyan kisméretű lágy kapszulákat rejt, amik nem csak könnyen lenyelhetők, de a szervezet számára könnyen hasznosítható, oldott formában tartalmazzák a D3-vitamint. (x)

A vitaminoknak is érdemes adniuk a külsejükre

Ha vitaminokról beszélünk, akkor az őszt kell említenünk, mint a szezon kezdetét. Ilyenkor minden hölgy, családanya gondosan összeállítja a saját és sokszor társa, vagy a gyerekek vitaminpalettáját. Reggel úgy néz ki egy reggelizőasztal, vagy némelyeknél az irodai íróasztaluk, mintha egy teljes vitamin fegyverarzenál sorakozna fel védelmükben.

Éppen ezért nem mindegy, hogy a sok kapszula összeválogatásánál már olyan szempontot is figyelembe vegyünk, hogy milyen könnyen tudjuk lenyelni, vagy akár azt, hogy mennyire hívja elő belőlünk a sok pirula látványa a betegség érzetet. Emiatt a kapszula megjelenésében is fontos lehet, hogy jó érzést keltsen. A D-VION kapszulákban a D3-vitamin növényi olajban oldott formában található, ami így könnyen beépül és hasznosul. A kisméretű lágy kapszulák külső burkuk miatt könnyen csúsznak le, akár minimális folyadékbevitel mellett.

Sokan nem tudják…

A D-vitaminhoz hozzájuthatunk táplálék útján, például halak, tojás, tej vagy gomba fogyasztásával, vagy a napfény hatására. Hiszen ha napfényen tartózkodunk, akkor ennek hatására bőrünkben elkezd D-vitamin termelődni. A gond csak azzal van, hogy elég-e az a mennyiség, amihez a két mód által hozzájut a szervezetünk? A megfelelő táplálkozás mellett is csak mindössze 10-20%-át tudjuk előállítani a szükséges D-vitaminnak. A napfénnyel pedig két gond is van, amiről még keveset beszéltek az utóbbi évek során is, noha szerencsére a D-vitaminnal egyre többet foglalkozunk.

Ez az érdekesség az, hogy amennyiben napvédő krémekkel kenjük magunkat, még nyáron sem jutunk elegendő napfényhez ahhoz, hogy megfelelő mennyiségben tudjon D-vitamint előállítani szervezünk, nem beszélve az őszi időszakról, amikor eleve kevesebb a napfény. És vajon gondolt-e bárki arra, hogy az irodai munkát végző vagy a nyáron a légkondis üzletekbe menekülő ember vajon mennyire jut napfényhez? Egyszóval nem töltünk elég időt a napon ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű D-vitamin termelődjön szervezetünkben. Ezért szükséges külső forrásból is bevinnünk a D-vitamint, és ezt a D-VION segítségével könnyen megtehetjük és az ajánlott napi 2000 nemzetközi egységnyi (NE) mennyiséget be tudjuk vinni.

Kinek kell különösen odafigyelnie D-vitamin szintjére?

Mindenkinek, akinek fontos, hogy immunrendszere erős és ellenálló legyen. Ezen túl különösen fontos azoknak, akik beltéren dolgoznak - figyelem, ez a nyárra is igaz! -, túlsúlyosaknak, mert náluk a zsírszövetekben halmozódik fel a D-vitamin, ahonnan viszont nem hasznosul. Az időseknek már a napfény sem feltétlenül segít, mert a bőrük D-vitamin előállító képessége felére csökken fiatal korukhoz képest. A változó korba érő nők esetében az egészséges csontok és izomzat megtartásához szükséges a D-vitamin. Erre nem elég akkor gondolni, amikor már a csontokon tapasztalható a hiány, ezért a tudatos nők 40 éves kor felett már elkezdik szedni a D-vitamint.

Így van ezzel Epres Panni is, aki szintén inkább a megelőzésben hisz: "Foglalkoztat az öregedés, de szerintem csak egészséges mértékben, próbálom külsőleg és belsőleg is egyaránt ápolni és védeni magam. Fontosnak tartom a természetességünk megtartását így én inkább a megelőzésben hiszek. Figyelek a táplálkozásra, a D-vitamin-bevitelre napfény és étrendkiegészítő formájában is. A sportolásra is, amennyire időm engedi, hiszen nem szeretnék soha lemondani a mozgás, az aktív élet örömeiről." - meséli a modell.

Miért lett ennyire felkapott a D-vitamin?

Mindig vannak újabb és újabb felkapott étrend-kiegészítők. Joggal kérdezheti bárki, hogy vajon a D-vitamin bevitele miért lett ennyire fontos az utóbbi években. A modern társadalmakban a megnövekedett átlagéletkorral az is jár, hogy ezt a magasabb kort az emberek szeretnék minél aktívabban megélni. Ehhez azonban szükség van egészséges csontozatra és izmaink megfelelő működésére.

Csontjaink egészsége fokozatosan romolhat, szüksége van a szervezetnek többek között a D-vitaminra ahhoz, hogy megőrizzük az egészséges csontozatunkat és izomfunkcióinkat. De az immunrendszer normál működéséhez is nélkülözhetetlen ez a vitamin. Ha tehát aktívan akarjuk megélni az időskort, és ezáltal minél több boldogság-percet szeretnénk szerezni magunknak, akkor időben érdemes odafigyelnünk D-vitamin szintünkre is.Interaktív installáció

Interaktív installáció a Marie Claire Fashion Days-en

A D-VION Aktív életért installációja a Marie Claire Fashion Days-en debütált. Az installáció azokat az információkat gyűjti könnyen érthető formába, melyek fontosak, hogy mindenkihez időben eljussanak. Egy napfény lámpát is rejt magában, mely olyan, mintha csak a napon töltenénk egy kis időt: eléállunk, sütkérezünk a napfényben, mialatt a szervezetünkben elindulhat a D-vitamin előállítása. Mindez nem csak a Fashion Days vendégei számára volt elérhető, hanem decemberben egy-egy hétvégén a MOM és az Aréna Plázákban bárki kipróbálhatja.

D-VION 2000 NE D3-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő lágy kapszula. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak