Kiütéses leszel borotválkozás után? Így előzheted meg a piros foltokat

Néhány helytelen szokás különösen hozzájárul ezekhez a kellemetlen és nem túl esztétikus pöttyök kialakulásához. Mutatjuk, hogyan előzd meg a borotválás utáni piros foltokat.

Fájdalmas irritáció

A borotválkozás az egyik leggyorsabb módja annak, hogy megszabaduljunk a nem kívánt szőrszálaktól, ezért ráadásul hajlamosak vagyunk arra, hogy még kapkodjunk is a művelet közben. Így egyáltalán ne csodálkozzunk azon, hogy piros foltok és bőrirritáció lesz a végeredmény. Ezek az apró pöttyök bárhol előfordulhatnak a testünkön és nem feltétlenül bőrtípus függvénye, ugyanis megjelenésüket a levágott szőrszálak visszafordulása, azaz befelé növése okozza, melyeknek a bőrpíron kívül a viszketés, fájdalom, égő érzés és gennyezés lehet a velejárója.

Így kezelheted

Bár ezek az irritációk egy idő után maguktól is elmúlnak, mégsem szeretnénk addig várni, hiszen hiába estünk neki a testünknek borotvával, ha rejtegetnünk kell a piros foltok miatt. Ha egy-egy szőrszálról van szó, ami nagyon gyulladt, akkor óvatosan steril tű segítségével kiszabadíthatjuk őket, majd mindenképp fertőtlenítsük a bőrfelületet. További házi praktika lehet még a bőrradírozás természetes összetevőkből, amelyek ápolják és védik a bőrünket, illetve az almaecetes öblítés is jó szolgálatot tehet.

sima lábak

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2