Így szabadulhatunk meg a bőrkeményedéstől – Egyszerű házi praktikák a sima talpakért

Egy átlagember többszázezer lépést tesz meg élete során. Ez a sok séta, a nem feltétlenül egészséges cipőkkel kiegészülve elég könnyen ki tudja készíteni a talpainkat. Ennek az egyik legkellemetlenebb következménye a makacs bőrkeményedés, ami ha kialakul, csak nagyon lassan tüntethető el. Mutatunk néhány házi praktikát, ami segít megszabadulni tőlük.

Lábáztatás és reszelés

A legegyszerűbb és legismertebb módszer, amit mindannyian kipróbáltunk már. Az eredmény csak elég lassan látszik, de legalább nem igényel sok fejtörést. Egyszerűen áztasd be a lábaid, majd egy habkő segítségével reszeld le a megkeményedett részeket.

Védd a lábad

A bőrkeményedés azokon a részeken alakul ki, ami a legtöbbet érintkezik a cipőddel. Éppen ezért párnázd ki minél jobban a kényelmetlen lábbelijeidet, és használj tapaszokat a súrlódás elkerülésére.

Tartsd szárazon a lábaid

A bőrkeményedések megelőzésénél a zokni legalább olyan fontos, mint a helyes cipő kiválasztása. A pamutzoknik (vagy bármilyen más természetes anyagból készült társaik) a legjobbak, mert ezek szellőznek, és nem tartják bent a nedvességet. A nedvesség pedig a bőrkeményedés táptalaja.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!