25 felett kötelező - mindent a bőrfeszesítésről

Az öregedés ránk, nőkre sajnos nem úgy hat, hogy minél idősebbek vagyunk, annál sármosabbak vagy szebbek leszünk. Nekünk keményen kell küzdenünk a ráncok ellen, persze úgy, hogy azért tudjuk méltósággal elfogadni az idő múlását is. A következőkben a bőrfeszesítésről szólunk bővebben - és egy kis termékajánlót is mellékelünk a témához.

Bőrfeszesítés - mikortól érdemes és hogyan csinálhatjuk természetesen

Ma már számos plasztikai és esztétikai beavatkozás közül választhatunk - és választunk is. Nemrég szakértőnk, a G1 Intézet kozmetológus-bőrgyógyásza, Dr. Solymosi Ágnes kifejtette, hogy sajnos kevesebben vallják be az orvosi kezeléseket, a közösségi médiában is inkább a különféle krémek, hyaluronsavas termékek népszerűek, amelyek természetesebb módon segítenek a bőrfeszesítésben. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben korán, időben elkezdünk harcolni a ráncok ellen, a különféle szérumok, olajak és szépségproduktumok valóban hatásosak lehetnek. A komolyabb közbelépést inkább egy bizonyos kor felett ajánlják a szakemberek.

Az "öregedjünk meg méltósággal" egy remek mottó, de nem jelenti, hogy el kell hanyagolnunk a ránctalanítást, ha van lehetőségünk néhány évet lefaragni a korunkból - legalább megjelenésben. Semmi szégyellnivaló nincs a feszesítő, feltöltő termékek használatában, sőt: 25 éves kortól kimondottan előnyös az olyan krémek beépítése a szépségápolási rutinunkba, amelyek természetes ránctalanító összetevőket tartalmaznak. Így időben elkaphatjuk a folyamatot, és kitolhatjuk az öregedés apró jeleinek felbukkanását is.

Miért lesz ráncos a bőr?

A kollagén az egyik legfontosabb fehérje a szervezetben. Struktúrájában összetartja a bőrt, az izmok és csontok lényeges építőeleme. A testünk természetesen termel kollagént, de az életkor előrehaladtával a mennyisége csökken. Ennek eredményeként a bőr kevésbé rugalmas lesz, és a ráncok láthatóvá válnak. A természetes kollagénszint csökkenésével a bőr mélyebb rétegeiben a természetes zsírmennyiség is csökken. Ez kihasználatlan helyet hagy a bőrrétegei alatt, ami a bőr megereszkedését okozhatja.

Ha alapvetően hajlamosabb vagy a ráncokra, az többnyire a genetika eredménye. Egyéb - életmódbeli - tényezők szintén eredményezhetik, hogy a ráncok korábban megjelenjenek:

  • dohányzás,
  • fokozott érintkezés a napsugarakkal, UV-val,
  • extrém súlyveszteség,
  • sok feldolgozott élelmiszer.

A bőrfeszesítők két típusa

Az öregedésgátló termékeknek két fő típusa van: antioxidánsok és sejtszabályozók. Az antioxidánsok gazdagok C-, B- és E-vitaminokban. Úgy működnek, hogy erősítik a bőrt az oxidatív stressz ellen, és többnyire a ráncok megelőzésére szolgálnak, nem pedig a megereszkedett bőr kezelésére. Az antioxidáns összetevők csökkentik a bőrpírt és a gyulladást is, egészségesebbé téve a bőrt.

A sejtregulátorok olyan krémek, amelyek peptideket vagy retinolt tartalmaznak. Ezeknek az összetevőknek a célja a bőr kollagéntermelésének stimulálása, ezért a szakértők azt állítják, hogy visszafordíthatják az öregedés jeleit. A retinol (A-vitamin) az anti-ageing krémek leggyakrabban használt összetevője. De mellette még a tretinoin, az A-vitamin egy másik formája lehet a leghatékonyabb összetevő. Megbízható forrás a nyak és az arc bőrének megerősítésére. 1984 óta számos, állatokon és embereken végzett megbízható forrásból származó kutatás azt mutatja, hogy a tretinoin képes megszilárdítani a bőrt és növelni a kollagéntermelést addig a pontig, amikor már a megereszkedett bőr kevésbé válik észrevehetővé.

A különféle termékeken kívül arcjógával, megfelelő mennyiségű alvással és sok folyadékfogyasztással is elejét vehetjük a ráncok megjelenésének.

Termékajánló

  • Bőrtápláló szemránckrém ARTISTRY YOUTH XTEND (Amway, 18 800 HUF)
  • EUCERIN Elasticity+Filler Arcápoló olaj (Ph5.hu, 5 955 HUF)
  • NIVEA Q10 ampulla kúra, 7 napos (dm, 5 299 HUF)
  • FOREO Bear arcfeszesítő készülék (Notino, 76 490 HUF)

Fotók, leadfotó: Amway, Ph5.hu, Nivea, Foreo Magyarország, Pexels

Oldalak

Szólj hozzá Te is!