Fashion&Beauty

Tabuk nélkül Dr. Solymosi Ágnessel - mindent a lézeres bőrmegújításról

Az esztétikai kezelésekről bizony beszélni kell - méghozzá tabuk nélkül. Szakértőnk, Dr. Solymosi Ágnes bőrgyógyász-kozmetológus új rovatában kéthetente jelentkezik különféle témákkal, melyekről legtöbb esetben nem ejtünk szót vagy nem hallunk eleget. Első írásában a lézeres bőrmegújításról olvashatsz.

Tabuk nélkül - Dr. Solymosi Ágnessel

Esztétikai rovatunkat az a mindennapi igény hívta életre, hogy mi, nők szeretnénk minél tovább jól kinézni és ennek érdekében meg is teszünk mindent. Viszont, ha megkérdezik, mi a titok, a többség nem vállalja fel, hogy a harmincas évek közepétől bizony sokkal többet ér egy megfelelő kezelés, mintha kizárólag drága krémektől várnánk a megoldást. Ha velünk tartotok, mostantól tabuk nélkül beszélünk azokról a kezelésekről, amelyek valóban segítik megőrizni fiatalkori vonásainkat és amelyeket ma már a nők jelentős hányada igénybe is vesz. Ismerjétek meg a hosszan tartó fiatalság valódi titkait Dr. Solymosi Ágnes bőrgyógyász, kozmetológustól, aki a Femcafe szakértőjeként mostantól két hetente jelentkezik írásaival. És ne mondjuk azt többé egymásnak, hogy "oh, fogalmam sincs, mi az a hyaluron sav" és csak "hollywoodi sztárok kapcsán hallottam eddig a botoxról". Mert ez egyszerűen nem igaz. Bővebben itt olvashatsz Dr. Solymosi Ágnesről.

"Ha mindenki egyforma lenne, megszűnne a szépség."

(Charles Darwin)

Lézeres bőrmegújítás

Úgy tűnik, a tavasz még hetekig várat magára, de ez a bőrünk számára kifejezetten előnyös is lehet, hiszen ez az ideális időszaka a bőrmegújító kezeléseknek. A közösségi média felületeken többször találkozunk a hialuronsavas töltésekkel, arcformákat átalakító kezelésekkel, mint az egységes bőrképet célzó lézeres kezelésekkel vagy hámlasztásokkal. Pedig ezek a beavatkozások nagyban hozzájárulnak a fiatalos, harmonikus összképhez, az ápolt, igényes megjelenéshez.

Az energia alapú kezelések (pl. lézeres beavatkozások) biztonságos és hatékony megoldást nyújtanak az öregedés elleni harcban, de számos más indikációban is alkalmazhatóak. A fénykárosodás következtében vagy hormonális hatásra kialakult pigmentfoltok, az aknés hegek, az értágulatok mind indikációs területei ezen kezeléseknek.

Nagyon sokan vannak, akik szeretnének egy frissebb, fiatalosabb arcot maguknak, de félnek attól, hogy bármilyen „anyag” a bőrükbe kerüljön, és attól is tartanak, hogy az esztétikai beavatkozások után már nem ugyanaz az arc tekint vissza a tükörből. Számukra is ideális beavatkozás lehet egy lézeres bőrmegújító kezelés.

Számos vezető világmárka készüléke érhető el hazánkban is, melyek ablatív - a bőr felső rétegét eltávolítva -, vagy non-ablatív módon - a bőr mélyebb rétegének felmelegítésével kollagént termelve - járulnak hozzá a bőrfelszín megújításához. Az ablatív frakcionált lézeres kezelések során a a lézernyaláb pontonként apró oszlopokat éget a bőrbe. A kezelt pontok közötti bőr érintetlen marad, ennek köszönhető, hogy a gyógyulás sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint a régebbi nem frakcionált lézerek esetében. A hőhatás beindítja a rugalmas rostok újraképződését, a felszíni sebekből pedig beindul a gyógyulás, ami egy megújult, feszesebb bőrt eredményez már a kezelés után közvetlenül is. A végleges eredmény folyamatosan, egy-két hónap alatt alakul ki.

Hogy melyik kezelést vagy kezelés kombinációt javasoljuk a pácienseknek, az leginkább a bőr állapotától, a felmerült igénytől, és természetesen az elvárt eredménytől is függ. Éppen ezért minden kezelést egy részletes orvosi konzultációnak kell megelőznie. Ennek során megismerjük a páciens igényeit, felmérjük a kezelendő bőrterület állapotát, kiválasztjuk a megfelelő kezelési típust, ismertetjük ennek a menetét, és a beavatkozás utáni teendőket. A beavatkozás előtt a bőrfelületet krémmel érzéstelenítjük, így a kezelés fájdalmatlan, vagy minimális kellemetlenséggel jár. Az ablatív lézeres kezelések esetén egy 5-7 napos felépülési idővel kell számolnunk, ekkor a kezelt területen átmeneti duzzanat, vörösség, majd hámlás alakul ki. Hogy a felépülési idő kényelmesebben teljen, a pácienseinket professzionális utóápoló krémekkel látjuk el, melyek nyugtatják a bőrt és elősegítik a hám gyorsabb regenerációját. A megújult bőr fényvédelme a beavatkozás utáni 6-8 hétben nagyon fontos és hogy a hatás minél tovább látható legyen, ezt követően is ajánlott! Az arckezelések mellett a nyak, a dekoltázs és a kézfejek bőrminősége is javítható a frakcionált lézeres beavatkozásokkal.

Ki ne szeretne üdébb, egységesebb, lassabban öregedő bőrt magának? Valószínűleg ha nem is mindenki, de nagyon sokan!

Leadfotó: 123r

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
Hajunkat parfümözni nem igazán számít újdonságnak. Egyáltalán nem mindegy viszont, hogy milyen összetevőkből áll az adott parfüm, amit hajunkra permetezünk.
Lifestyle
Neked mi az 5 legjellemzőbb tulajdonságod a horoszkópod szerint? Nem biztos, hogy az, amire számítanál!
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.