A legjobb ránctalanító, és még a pigmentfoltokra, pattanásokra is jó: ez a hatóanyag most mindenki kedvence

Biztosan te is hallottál már a retinolról, amely napjaink egyik legmenőbb hatóanyaga. A legtöbb bőrápolási márka már forgalmaz retinol tartalmú termékeket, ami nem is meglepő, hiszen elképesztően sokoldalú összetevőről van szó.

Minden, amit tudnod kell a retinolról

Számos típusú retinoid létezik, amelyek különböző erősségűek. Mindegyik típus az A-vitaminból származik – a különbség a koncentrációban rejlik. A retinolsav (más néven tretinoin) a legerősebb, vényköteles retinoid, amelyet gyakran használnak a pattanások kezelésére. Ami azonban nagyon fontos, hogy nem szabad egyből felkenni és vígan minden nap használni egy retinoid terméket, hanem fel kell építeni a toleranciát, és fokozatosan hozzá kell adni a bőrödhöz, hogy elkerüld a nem kívánt mellékhatásokat.

Mire jó?

A retinol számos előnye mellett fokozhatja a sejtforgalmat és serkentheti a kollagén- és elasztintermelést. Növelheti a feszességet a finom vonalak és ráncok feltöltésével. Javíthatja az egyenetlen bőrtónust, kezelheti a pigmentfoltokat és kisimíthatja a bőrfelületet. Még a cisztás pattanások és foltok ellen is bevetheted. Szóval tényleg érdemes beépítened a szépségápolási rutinodba.

Hogyan kell használni és melyek a legjobb termékek? A következő oldalon kiderül!

Oldalak

  • 1
  • 2