Különbség a BB-, CC-, DD- és EE-krém között - mire jók a szépségápolásban?

Alapozó helyett ma már számos bőrtökéletesítő krém közül válogathatunk. Vannak úgynevezett BB-, CC-, DD-, illetve EE-krémek, amelyek hasonló elven működnek, mégis különböznek. Te tudod, pontosan melyiket mire használjuk?

Nagybetűs krémek a szépségápolásban - BB, CC, DD, EE

BB-krém - "Beauty Balm"

A BB-krém primer, hidratáló és egy lightos alapozó is egyben, amely világosít, ezáltal üdévé és ragyogóvá varázsoljá az arcot. Tartalmaz antioxidánsokat is - persze az összetevők függnek attól, milyen márkától választunk. Minden bőrtípusra ajánlott, de főként kombinálthoz jó opció. Nem fed olyan vastagon és erősen, mint egy alapozó, de jobban eltünteti a hibákat, mint egy színezett hidratáló. A minőségi termékek magasak SPF-ben, így nyáron tökéletes viseletet biztosítanak.

CC-krém - "Color correcting"

A CC-krém a színkorrekcióért felelős (color correcting), formulája elfedi a piros foltokat, tökéletesíti és egységesíti a bőrtónust, valamint halványítja a finom ráncokat. Ez a típus közelebb áll fedésben az alapozóhoz, sok termék pedig szintén világosít, köszönhetően C-vitamin tartalmának.

DD-krém - "Daily defence"

A DD-krémek általában magasabb bőrvédelmet garantálnak, mert SPF és antioxidáns tartalmuk nagyobb, mint a BB- vagy CC-krémeknek. Megelőzik a finom ráncok kialakulását, fiatalító hatással is rendelkeznek. Úgy lehetne legegyszerűbben definiálni az egyenletet, hogy a DD tulajdonképpen a BB és a CC ötvözete, amely mindkét változat előnyeit kombinálja.

EE-krém - "Extra exfoliation"

Az EE-krém azt jelenti, "extra exfoliation", amely szuper hámlasztó és eltünteti az elhalt hámsejteket, miközben hidratálja a bőrt. Ez a típus az előzőktől eltérően nem kínál fedést, semmilyen sminkhez kapcsolódó funkciója nincs.

Fotók, leadfotó: Douglas, Beautydelux.hu, Estée Lauder, 123rf

Oldalak