Fashion&Beauty

A gyönyörű báli sminkek titka – mire kell figyelni?

Gyakran hajlamosak vagyunk elfeledkezni a sminkről, de akárcsak a csinos ruha, úgy a gondosan elkészített és kicsit extravagáns smink is emeli az összképet. Akik a visszafogottságra szavaznának, megtalálhatják az arany, vagy legyen inkább aranyló középutat, ami bár nem mindennapos, de nem is túlságosan extrém. Nézzük, melyek a báli szezon legragyogóbb ötletei.

Csak metálosan?

Nos igen, aki nem tartózkodik a meghökkentő megoldásoktól, annak a metálfény nemcsak a kocsiján mutathat jól, hanem a sminkje részeként is főszerepet vállalhat. Az összhatás lenyűgöző. Egyáltalán nem terminátoros, és még csak a vas ladyre sem hajaz. Viszont kellően figyelem felkeltő. Úgyhogy az újé üdvözlése ilyen, stílusos köntösben igazán vonzó választás!

A MAC Cosmetics termékeit érdemes közelebbről is megismerni, mert a paletta színei között az extrább árnyalatok is teret-helyet kapnak. Így aztán nem nehéz méltóan felkészülni az ünneplésre! A kozmetikumok ráadásként prémium minőséget testesítenek meg, azaz az alkalmazásuk biztonságos. Ami pedig a végeredményt illeti bókok jóformán garantálhatóak!

A csillogás továbbra is trendi?

Abszolút! Ezért a csillogó rúzs nem hiányozhat a báli sminkkészletből. Az ajkak csábossá varázslása amúgy is kifizetődő stratégia. És ha már rúzstrendek, akkor nem mehetünk el szó nélkül a vörös ajkak vadító összhatása mellett sem. Nem megunható, nem sablonos, és nem megszokható! Még akkor sem, ha ki tudja mióta nők milliói a vörös szín csáberejét használják fel, ha hódítani akarnak.

vörös csillogó rúzs alkalomra

A kontúrozás hol kimegy a divatból, hol visszatér. Igazság szerint az a legjobb, ha testre szabott a döntés, mert van, akinek extra jól áll, megint másnak nem igazán előnyös. Mindenesetre az tagadhatatlan, hogy úgy nem nehéz feltűnést kelteni, ha a kontúr erőteljes, és esetleg színben is merőben eltér a rúzs árnyalatától. A báli smink esetében elsősorban a ruha határozza meg, mennyire választhatunk erős sminket. Az egyszerű, egyszínű ruhákat nem csak kiegészítőkkel, hanem csillogó sminkünkkel is feldobhatjuk.

A szemhéjakat sem jó ötlet díszítetlenül hagyni?

Így igaz! Nem célszerű megfeledkezni róluk, még akkor sem, ha sokan az ajkaikra, esetleg az arcukra koncentrálnak elsősorban. A szemhéjpúder alkalmazásával füstös, letisztult, vagány, csábos, rejtélyes kisugárzás teremthető meg. A jelzőket egyébként még sokáig sorolhatnánk. Még jó, hogy egyénileg mindenki pont annyit használ a púderből, ami személyesen optimális. Egy lehelettel sem többet.

Ha már fentebb megemlítettük a csillogást, akkor megjegyezzük, hogy a csillogó „cicaszemek” ellenállhatatlanok, és egy kicsit sem hétköznapiak. A vadmacska pillantás persze már egyénileg választható, de amúgy a szemhéjakon tükröződő csillogás vonzereje tagadhatatlan.

Mely árnyalatok a legnépszerűbbek?

A színkiválasztást ildomos egyedileg, ízlés szerint alakítani, mert így a siker borítékolható. De az arany, a vörös, az ezüst, a füstös szürke, a barack, a rózsaszín kedveltsége megkérdőjelezhetetlen. S olykor a fekete, a kék is helyet kaphatnak. A lényeg az egyensúly megtalálása és az összkép figyelembe vétele.

Fotó: Pexels /Sam Lion/

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Fashion&Beauty