Így lehet tündöklő, hibátlan bőröd alapozó nélkül is

Nyáron, a döglesztő kánikulában egyébként sem tanácsos mindenféle alapozóval tömíteni a pórusainkat.

Élettel teli, ragyogó bőr

Nyáron sokan elkövetik azt a hibát, hogy a nagy melegben sem kerülik az alapozók használatát, pedig 30 fok körüli hőmérsékletnél úgy olvad rólunk vajként még a jobb minőségű anyag is, mintha kötelező lenne. Persze érthető, ha az ember szeretné eltakarni az apróbb bőrhibáit, de a tapasztalat azt mutatja, hogy kánikulában egy amúgy szuper púder többet árt, mint használ. A következőkben mutatunk pár bevált trükköt - de hívhatjuk tippnek is -, hogy mindenféle "súlyos" termék nélkül is ragyogó megjelenést kapjunk.

1. Hidratáló krém

Az első és legfontosabb, hogy mindig használjunk hidratáló krémet! Sokan úgy gondolják, hogy a zsírosodásra hajlamos bőrre nem tesznek rá még egy lapáttal, de ma már minden létező típusra be lehet szerezni a megfelelő terméket. Tapasztalatból tudjuk, hogy a szoknyarohasztó forróságban még a könnyed alapozó is kényelmetlen viselet, és legyen akármilyen jó minőségű, a pórusaink akkor is tiltakoznak ellene és csendben szenvednek. Helyette a jól bevált hidratálónkat emeljük le a polcról! Aki egyébként a természetes kozmetikumok híve, akár otthon is elkészítheti a varázsszert. Nyáron érdemes fényvédős krémet választani.

2. Korrektor

Alapozót ugyan nem, de korrektort óvatosan használhatunk. Pár pötty a szemkörnyékre, az esetleges bőrhibákra, egy-két ecsetvonás és máris jobban fest a dolog.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: YouTube/Desi Perkins

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!