Mit, mikor, hogyan? Ilyen a tökéletes arcápolási rutin

Ideje rendet tenni a szérumok között.

Számtalan tévhit kering az interneten arról, pontosan mit és hogyan tegyünk, ami a napi arcápolási rutint illeti. Most megpróbálunk egy kis segítséget adni rutinkalauzunk segítségével.

Reggel

Indítsd a napot a tisztítással, ez kihagyhatatlan. Ügyelj rá, hogy illat- és színezékmentes terméket használj, hiszen azzal a legnagyobb az esélyed elkerülni az irritációt. Ezután jöhet egy toner, majd a kedvenc szérumaid - ám ügyelj arra, hogy a niacinamidot tartalmazókat ne ilyenkorra időzítsd, az ugyanis potyogni fog a napfény hatására. A legnagyobb must have termék pedig a fényvédő, amely télen legalább 30 faktoros legyen, nyáron viszont az 50 az alap. A reggeli tisztítás azért is kiemelten fontos, mert az éjszaka alatt felgyülemlett szennyeződéseket és az esti rutin termékeit is le kell törölni az arcunkról.

Napközben

A délelőtti és délutáni órákban különösebb teendőd nincs. Csupán egyetlen dolgora kell odafigyelned, ez pedig a fényvédőzés. Ügyelj rá, hogy 2-3 óránként újra kendd az arcodon, hiszen ennyi idő alatt már jelentősen csökken a hatása. A krém állagút csak smink nélküli arcra kendd, ám ha nem mondasz le az alapozóról, akkor érdemes spray állagút vásárolni, és azt napi 4-5 alkalommal újra fújni.

Este

Dupla tisztítással zárd a napot, első körben egy olajos lemosóval vagy micellás vízzel távolítsd el a festékeket és a nap közben lerakódott koszt, majd ezt egy gél vagy tej állagú lemosóval folytasd. Ez a két lépés akkor is kötelező, ha nem használsz sminket. Egyik sem létezik a másik nélkül, így fontos, hogy tartsd a sorrendet. A micellás vizet a hiedelmekkel ellentétben kötelező lemosni, mert amennyiben fent hagyod, szárítja majd a bőröd, ez pedig irritációhoz vezethet. A harmadik lépés a toner, majd ezután jöhetnek a savas hámlasztók heti 2 alkalommal - erre a termékre nagyon figyelj oda, kezdj alacsony százalékkal, majd fokozatosan növeld, ezzel is szoktatva és kímélve a bőröd. A következő lépés a szérum, majd a legfontosabb, hogy ezeket a rétegeket zárd egy a bőrtípusodhoz illő hidratálókrémmel, vagy akár két különböző fajtával is.

Nincs ennél nagyobb kedvencünk az évben

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak