5 arcápolási baki, ami évekkel öregíti a bőröd

A legtöbben már elég jártasak vagyunk a különböző sminktechnikákban, tudjuk, mi áll jól, tudjuk milyen smink öregít, de mi a helyzet a bőrünkkel? Gyakran a festékre és az elfedésre nagyobb hangsúlyt helyezünk, ahelyett, hogy arra figyelnénk, hogy az alap egészséges legyen. Ezt az 5 bakit sokan elkövetjük, pedig nem kellene…

Kiszárítod a zsíros bőrt

Nem csak a száraz arcbőrt lehet kiszárítani. Ha túl sok szulfátokat vagy alkoholt tartalmazó kencét használsz, vagy túlzottan sokszor mosol arcot, az olajos bőr dehidratálttá válik és elkezd hámlani. Az egyensúly megtartása érdekében használj természetes összetevőket, szőlőmagolajat vagy jojobaolajat.

Vizes bőrre kened a krémet

Sokan azt hiszik, hogy ha azonnal arcmosás után, még vizes bőrre viszik fel a krémet, akkor még jobban hidratál. Téves. Először óvatosan meg kell szárítgatni a bőrt egy törölközővel, majd ezután használhatók a különböző szépségápolási szerek.

Túlságosan habzó termékeket használsz

Annak érdekében, hogy például egy arclemosó kellően habos állagú legyen, olyan mesterséges összetevőket tartalmazhat, amik károsak lehetnek az arcbőrre. Ha azt tapasztalod, hogy a habzó arclemosód érzékennyé teszi a bőröd, válts inkább micellás vízre vagy lemosó tejre.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!