5 lépéses arcápolás zsíros bőrre – Így rétegezd a krémjeidet

Általános tévedés, hogy a zsíros bőrt nem kell hidratálni, vagy hogy ez a bőrtípus nem tud kiszáradni és hámlani. A szakemberek szerint mindössze az alábbi öt lépéses szépségápolási rutint kell betartani, és a zsíros bőr könnyen kezelhetővé válik.

1. A tonikkal kezdd

Olyan arctisztító tonikot válassz, amiben szalicilsav van, mert ez gyengéden megszabadít az elhalt hámsejtektől, kitisztítja a pórusokat és így megelőzi a pattanások kialakulását. Fontos, hogy ne tartalmazzon alkoholt, mert az kiszárítja még a legzsírosabb bőrt is, és irritált, piros vagy hámló foltokhoz vezethet.

2. Jöhet a pattanások kezelése

Keress egy olyan antibakteriális krémet, amiben kis mennyiségű benzoil-peroxid található, és csak a pattanásokon alkalmazd, ne a teljes bőrfelületen. Így elkerülheted az irritációt, és az apró bőrhibáktól is gyorsan megszabadulhatsz.

3. Egy kis kényeztetés

Miután túl vagy a nehezén (a tonik és az anti-bakteriális krémek irritálhatják a leginkább a bőrödet), jöhet egy kis kényeztetés. Használj egy bőrnyugtató hatású, gyulladáscsökkentő krémet, ami összehúzza az ereket és ezáltal simábbá varázsolja a bőrt.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!