Fashion&Beauty

Frissebb, fiatalabb bőr: anti-aging trükkök

Az öregedés a nők többségének egy igazi rémálom, vagy inkább egy lidérc, amitől tartanak. Sokan egy bizonyos életkor után nap, mint nap belepillantanak a tükörbe, hogy vajon megjelentek-e már a rettegett szarkalábak? Ám akad itt egy logikus felvetés. Ha az életkor előre haladása generálja a ráncok felbukkanását, akkor vajon miként fordulhat az elő, hogy fiatal, jóformán tini lányok ráncosodnak? Többek között erre a kérdésre is megadjuk az illúziókat eloszlató feleletet, de annyit már most, elöljáróban elárulunk, hogy kifejezetten jó hírekkel szolgálhatunk!

Az öregedés elodázható?

Ami az arcbőr korosodását illeti, úgy mindenképpen. A szarkalábak ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem az életkortól függően tűnnek fel. Korántsem. Így lehetséges, hogy fiatal lányok a smink alatt ráncosodnak. De hogyan is? Úgy, hogy nem az életkor, hanem a bőr állapota számít. A legtöbb szarkalábat egy olyan, teljes mértékben kivédhető, mégis túlságosan kevés figyelmet kapó probléma okozza, mint a dehidratáltság. Igen. A bőr nemes egyszerűséggel kiszárad, és mint az ősszel lehulló falevelek, amikor elveszítik nedvességtartalmukat, megráncosodik. Vagyis ha a bőr feltöltődik vízzel és természetesen tápanyagokkal, akkor a folyamat nem pusztán megállíthatóvá, hanem visszafordíthatóvá is válik. Ugye, hogy ez igazán jó hír?

Mit jelent ez a sminkelési rutint tekintve?

A smink felhelyezése hozzájárulhat az arcbőr ápolásához. Ugyanis, bár kevesen alkalmazzák, mégis tény, hogy a sminkelés nem az alapozó felvitelével, vagy a festékek felkenésével kezdődik, hanem egyrészt az arcbőr megtisztításával, másrészt a hidratálással. Utóbbit a speciális BB és CC krémek is támogathatják. Sőt a legújabb Dél-Koreából származó slugging technika is segíthet a legjobb eredmények elérése érdekében!

Az alapozók között is találni számtalan olyan variációt, ami tápanyagokkal dúsított. Itt kezdődik az igazán profi sminkelés, meg persze a szarkalábak elűzése. A szemek alatti karikák egyébként sárgás, világosabb árnyalatú alapozóval szinte teljesen eltüntethetőek.

A megfelelő színek kiválasztása is segíthet?

Természetesen! Az arcápolás sikere bár érzékelhető jóformán azonnal, ahogy a pórusok megnyílnak, a méreganyagok eltávoznak, a tápanyagok pedig felszívódnak, de a látható változáshoz elengedhetetlen az idő. Addig is olyan színekben érdemes gondolkodni, amik nem kontrasztosak, nem hangsúlyozzák ki azokat a részleteket, amik jelenleg kiigazításra szorulnak. A korrektor alkalmazása még egy határozottan jó ötlet, ami módjával bevetve fokozhatja a vonzó végeredményt.

Még valami, egy kis tanács a végére. A maszkhatás csapdájába sokan beleesnek, nyilván nem szándékosan. Ezért az alapozó kiválasztásánál külön figyelmet követel annak színe, mert így kikerülhető, hogy a hajtőnél, valamint a nyak és az áll találkozásánál jól látható kontraszt képződjön. A szemhéjakat is megéri alapozni, mert így a szemfesték tartóssága bebiztosítható. Végül, de nem utolsó sorban a sminkelésen kívüli arcápolásra is célszerű nagy hangsúlyt fektetni. A különböző arcpakolások például nagyban támogathatják a bőr hidratálását, valamint a tápanyagok bejuttatását.

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
Március 18-án indul a TV2 új párkapcsolati reality műsora, a Házasság első látásra. A műsor a párkeresés egy új dimenzióját nyitja meg azoknak a magányos szíveknek, akik a tudományt hívják segítségül...
Fashion&Beauty
A Gucci 2024-es őszi-téli kollekciójában, az olasz divatház kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a stílusos áttetsző ruhák mellett egy kristályokba és csillogó flitterekbe öltözött valóságot álmodott...
Lifestyle