Hirdetés

A repülés tényleg árt a bőrnek? - Tippek, hogy enyhítsd a károkat

A repülés eredetileg a madaraknak lett kitalálva, nem pedig az embernek. Ezért aztán nem meglepő, hogy nem igazán tesz jót nekünk ez az utazási forma, különösen, ha a bőrünkről van szó. Most megmutatjuk, mit tehetsz a repülés ártalmainak enyhítésére!

Mintha sivatagban menetelnél

A bőrgyógyászok szerint repülőgépen utazni 1-2 órát, pont olyan a bőrnek, mintha ugyanezt az időt a 35 fokos forróságban, a sivatagban töltöttük volna. Ennek oka, hogy a repülőgépen természetellenesen nagy nyomás nehezedik ránk, ez pedig szárítja a bőrt. Azok, akik gyakran repülnek, biztosan maguk is megtapasztalták már, hogy minél hosszabb utazásra indultak, annál fakóbb, szárazabb arcbőrrel landoltak.

Ha félsz, még rosszabb

Akik félnek a repüléstől még rosszabbul járhatnak, mert az aggodalomtól megnövekedhet a szervezetükben a stresszhormon szintje, ami gyulladásokhoz, pattanásokhoz, szélsőséges esetben pedig aknékhoz vezethet.

Előzd meg a bajt

Az utazás előtti éjszakán tegyél fel egy hidratáló arcpakolást, lehetőleg olyat, amely tartalmaz mézet, olívaolajat és aloe verát. Ezzel felkészítheted a bőrödet a másnapi traumára.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!