9 szépségtipp a zsíros bőr ellen

A zsíros, olajos bőrnek nem minden esetben van szüksége csodaszerekre, hisz néha az is segíthet, ha pár egyszerű dologra odafigyelünk. Íme 9 tipp, ami segíthet csökkenteni az olajos csillogást!

Ne mosd túl!

Sokan abba a hibába esnek, hogy az olajos, pattanásos bőrt túl sokat mossák és sikálják, így csak még jobban felerősítik a faggyúképződést, ami miatt csak még tovább romlik a helyzet. Naponta elég kétszer, azaz reggel és este megtisztítanod a bőröd, ám soha ne feledkezz meg a hidratálásról sem!

Használd tonikot!

Az egyik legpraktikusabb kozmetikum a tonik, melyből érdemes direkt a zsíros, pattanásos bőrre valót beszerezni. Nem csak a smink eltávolításában remekel ez az arctisztító, de a bőr megfelelő pH-értékét is segít beállítani és összehúzza a pórusokat.

A megfelelő hidratáló

Az olajos tapintású bőr sok esetben annak is köszönhető, hogy nem jó vagy túl sok krémet használunk. Ha a zsírosabb bőrtípushoz tartozol, akkor a víz alapú, könnyű krémeket válaszd, amik engedik a bőrt lélegezni.

Radírozz!

Hetente egyszer érdemes radírozni, hisz így nem csak az elhalt hámsejtektől szabadulhatunk meg, de a pórusok is tisztulnak. Fontos azonban arra is ügyelni, hogy ne essünk túlzásba, hisz ha minden nap radírozunk, akkor csak még zsírosabb lesz a bőrünk.

Fotó: pinterest.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!