8 tipp a tökéletes manikűrért

A hibátlan körömfestés nem nagy ördöngösség, a következő egyszerű lépések betartásával tökéletesre fejlesztheted technikádat! Ha szalonszépségű manikűrre vágysz, olvasd el tippjeinket!

Figyelj a körömreszelésre!

Ahelyett, hogy fűrészelő mozdulatokkal formázod a körmeidet, inkább térj át arra a módszerre, hogy csak egy irányba húzod a részelőt, így megelőzheted a körmök töredezését. Kicsit időigényesebb így, de a körmöd meghálálja!

Tisztítsd meg körmeidet lakkozás előtt!

Fontos, hiszen ha szennyeződés van a körmünkön, az befolyásolja a lakk tartósságát és szépségét is. Egy polírozó reszelővel kicsit dörzsöld át a körömlemezt, majd körömlakklemosóval átitatott vattakoronggal tisztítsd meg a körmeidet. Egy alapos kézmosást követően ügyelj arra, hogy tökéletesen száraz legyen a felület.

Mindig használj alaplakkot!

Szükségtelen lépésnek látszik, azonban nagyon hasznos. Nem csak megnöveli a manikűr tartósságát, de megóvja a körmöt az elszíneződéstől és a felületét is kiegyenlíti, így a rá kerülő színes lakk sokkal szebben fog terülni. Ha vitaminokkal dúsított alapot választasz, akkor az még a körmöd megerősödését is elősegíti.

Törekedj a három ecsetvonásra!

Mártsd az ecsetet az üvegcsébe, majd az egyik oldaláról húzd le a felesleges lakkot. Pontosan ennyire van szükséged ahhoz, hogy vékony réteget tudj festeni a körmeidre. Ezután a köröm közepétől indulva, a körömágy fölött egy picivel kezd el határozott mozdulattal festeni a vonalat, először a köröm jobb és bal oldalán, majd középen. Ne hagyd ki a köröm élét sem, így lassabban kopik majd a lakk és elkerülheted a lepattogzást. Egy réteg lakk nem lakk, így amikor csak lehet, két réteggel dolgozz!

Fotó: makeup.com

Oldalak

  • 1
  • 2