Fashion&Beauty

Meglepő szépségideál: ilyen nőkre buktak a pasik 50 évvel ezelőtt

Akkor sem volt könnyű a nőknek...

Ami régen vonzó volt

Ötven év nem tűnik annyira soknak, de ha azt nézzük, hogy például a divathoz és a szépséghez való hozzáállás mennyit változott, akkor mégsem kevés. Máskor is írtunk már arról, hogy milyen dolgokat találnak vonzónak a férfiak a mai nőkben, most azonban arra voltunk kíváncsiak, hogy a '60-as években milyen apróságokra - külső tulajdonságokra - buktak a pasik. Mutatjuk, milyen ideálok voltak akkoriban "napirenden".

Világos bőr

Annak ellenére, hogy a rasszizmus elleni küzdelem az 1960-as években jelentős eredményeket ért el, a reformokkal szemben a faji előítéletek még mindig túlsúlyban voltak. Ebben az évtizedben például a szépségversenyeken (Miss Amerika) nem indulhattak afroamerikai versenyzők, ez mind azelőtt volt, hogy 1970-ben Cheryl Browne (afroamerikai származással) Iowa állam képviseletében részt vett volna az említett megmérettetésen. Épp ezért, annak idején az egyik legvonzóbb dolog a világos bőr volt, a helyzet és az emberek hozzáállása a későbbiek folyamán persze fokozatosan javult.

Nagyon vékony testalkat

Az '50-es és a korai '60-as években a Marilyn Monroe-féle nőies idomok uralkodtak, az évtized második felében azonban átvette a teltkarcsú ideál helyét a nagyon vékony alkat. Ez a típus - főként a modelleknek köszönhetően - sokáig élt a köztudatban, mint követendő minta, ez az egyik dolog azonban, ami azóta rengeteget változott.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Fashion&Beauty
Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Lifestyle
Az elektromos fogkefék régebben egészen különleges dolognak számítottak, manapság viszont már szinte mind ezeket az eszközöket használjuk fogaink tisztán tartásához.