6 tipp, amivel a legtöbbet hozhatod ki magadból az online meetingeken

Az online meetingek és webináriumok az elmúlt időszakban a mindennapok részévé váltak és a jóslatok szerint a kapcsolattartásnak ez a módja a jövőben is aktívan velünk marad még akkor is, ha lassan újra kinyílik a világ. Így tehát nagyon is számít, mit és hogyan mutatsz magadból az online térben a kollégák, a főnököd vagy éppen a jövőbeli partnerek előtt. Itt vannak a svéd beauty-tech brand, a FOREO tippjei ahhoz, hogy egyszerre szuperül, mégis profin nézz ki a virtuális térben.

1. Öltözz fel (szépen)

A home-office-ban természetesnek gondoljuk, hogy olyan kényelmesen lehetünk, amennyire csak tudunk. Ha viszont videóhívásról van szó, igenis meg kell adnunk a módját – legalább felül. Nem arról van szó, hogy nyakkendő-öltöny kombót, vagy selyemblúzt várnak tőled. A hétköznapi, Casual-Friday megjelenés, pl. egy frissen vasalt pikéing is megteszi. Amire viszont a speciális körülmények miatt kerülj: a fekete és a ragyogó fehér színű ruhák egy nagy „folttá” alakulnak a képernyőn, a sűrű kockás, vagy mintás ruháktól pedig egyszerűen „elzsibbad” a nézők szeme. Válassz kisebb mintákat, finomabb színeket és egyszerűbb fazonokat, amiben egy kényelmetlen meetingen is kényelmesen érezheted magad!

2. A fény a barátod

Próbálj természetes fényt találni az online meetinghez, a szemből jövő fény a legideálisabb. Ez egyenletesen kiemeli és megvilágítja az arcodat és a bőrödnek egy olyan lágy ragyogást ad, mintha csak egy Instagram szűrő lenne bekapcsolva. Ha nincs lehetőséged természetes fényt behozni az adott helységbe, helyezz egy lámpát a laptop mögé, hogy egyenletes legyen a megvilágítás.Extra tipp: használd a fényderítés egyszerű trükkjét és helyezz egy fehér papírt a laptopod elé, persze úgy, hogy a kamerán az ne látszódjon. Ezzel a megoldással az arcod még harmonikusabbnak tűnik, mert egyenletesebben oszlik el rajta a fény.

Lapozz a többi tippért!

Fotó: FOREO

Oldalak