Fashion&Beauty

6 hely, ahová tökéletes lehet a puhatalpú cipő

A puhatalpú cipő egy kényelmes, könnyed kis lábbeli, amit főleg (de nem kizárólag) gyerekeknek szokás vásárolni. Na de mi ez pontosan, mire alkalmas és hová érdemes viselni? Mi az az 6 helyszín, ahová mindenképp vigyétek magatokkal ezeket a cukiságokat? Nézzük meg!

Mi az a puhatalpú cipő?

Ezek a cipők tényleg különlegesek, nem olyanok, mint egy átlagos tornacsuka vagy benticipő. Legfontosabb tulajdonságuk, hogy talpuk különösen vékony, puha és hajlékony anyagból készül, így szinte meg sem lehet érezni – olyan, mintha csak egy vékony zokni lenne az ember lábán.

Olyan érzés járni bennük, mintha mezítláb lennénk, ez pedig nem csak kellemes, hanem hasznos is, hiszen segíti a láb izomzatának megfelelő fejlődését és a stabil egyensúlyérzék kialakulását. Gondoltad volna? Legtöbbször ezeken a cipőkön fűzőt sem találni, legfeljebb tépőzárt, így a kicsi gyerekek is nagyon könnyen magukra tudják kapni.

Mire jó egy puhatalpú cipő? Mi az, amit még kibír?

Ezeket a fajta lábbeliket nem arra találták ki, hogy egész nap kint szaladgáljon benne a gyerkőc. Persze kültéri használatra is bevethetők, de ezeket használni mindennapi cipőként nem ideális. Beltéri körülmények közé azonban több, mint tökéletes. Könnyed, nem esik le a lábról, nem hagyja el a kicsi, ráadásul még több típus csúszásmentességet is garantál, ami így biztonságosabbá teheti a benti foglalkozásokat. Egyes típusok - mint például a Slipstop Webáruház kínálatában megtalálható darabok - vízben is hordhatók, így nyaralásokra is érdemes elcsomagolni.

6 hely, ahová mindenképp vigyétek a puhatalpú cipőtöket

1. Óvoda

A puhatalpú cipő szuper jó lehet óvodákba, hiszen megóvja a kicsiket attól, hogy szaladgálás közben elcsússzanak, megüssék magukat, közben pedig nem jelent majd nehézséget számukra a cipőcske felhúzása, levétele. Egy ilyen lábbeliben szabadon mozoghatnak az ujjak, nem kényszerül a lábfej természetellenes pozícióba.

Persze érdemes rákérdezni a óvodánál, hogy van-e bármi ellenvetésük a puhatalpú cipővel kapcsolatban, de ha nincs, akkor mindenképp ajánljuk! Sokkal kényelmesebb, mint egy merev anyagból készült darab!

2. Babaúszás

A babaúszás így biztonságos, kellemes és nagyon hasznos program, aminek keretei között teljes nyugalomban ismerkedhet meg a kicsi a nagyobb vizekkel és az úszó mozdulatok alapjaival. Ha Ti is jártok ilyen foglalkozásokra, akkor érdemes szerezni egy vízi használatra is alkalmas puhatalpú cipőt, hiszen így jó eséllyel megóvhatod magatokat a bőrt érintő fertőzésektől. Egyes márkák (például a Slipstop) igazán kicsi méreteket is árulnak, ami már a legfiatalapp gyerkőcökre is tökéletesen illeszkednek.

3. Uszodai foglalkozások

Idősebb gyermekeknél már van kötelező úszásoktatás, de azon kívül is sokán gyakran látogatják az uszodákat. Számukra a puhatalpú cipő helytakarékos, kényelmes megoldás lehet, egyes típusokat pedig le sem kell venniük, hiszen a medencében is használhatók. Előnyük, hogy stabil tapadást biztosítanak a az uszoda nedves padlóján és a medence alján, miközben a csupasz bőrfelületnek nem kell érintkeznie azzal, amire mások is rálépnek. Ez egészségügyi szempontból egy szuper tulajdonság.

4. Wellness szálloda, nyaralás

Jakuzzi, termál medencék, szállodai szoba, tengerpart…a jól megválasztott puhatalpú cipőt kicsik-nagyok bátran használhatják ezeken a helyeken is, sőt, kifejezetten ajánlott. Tengerparton például átengedi a vizet, miközben a kellemetlen homokot kívül tartja – medencék környékén pedig biztosítja a kényelmes, csúszásmentes felületet.

5. Jóga óra, torna

Ki mondta, hogy puhatalpú cipőt csak gyerekek viselhetnek? Hát senki! Ezek a kényelmes, hajlékony lábbelik hihetetlenül kényelmessé teszik a különböző torna jellegű foglalkozásokat, mint amilyen a jóga, a dinamikus jóga, a gerinctorna, a zumba, vagy éppen a deepWORK. Semmiben nem akadályoznak, csak segítik a tapadást és vigyáznak a talpadra.

6. Irodai munka

Persze vannak olyan munkahelyek, ahol nem fér bele, hogy puhatalpú cipőben sétálgass, de ha megteheted, akkor érdemes ledobnod a magassarkút és a szoros sportcipőt! Sokkal kényelmesebb ebben a lábbeliben eltöltened 8-10 órát, mint egy olyanban, amiben alig mozoghat a talpad és a lábujjaid. A puhatalpú cipők sokoldalú kis csodák, amit gyermekek és felnőttek egyaránt nyugodt szívvel viselhetnek.

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Fashion&Beauty
Lifestyle
A meleg nyári napokon természetes, hogy a klímát bevetve próbálunk megküzdeni a forrósággal, érdemes azonban csínját bánni vele!
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.