6 egyszerű, de hatásos tipp a szép bőrért

A kor előrehaladtával a bőrsejtek veszítenek vitalitásukból. Minél hatékonyabban tudjuk befolyásolni ezt a folyamatot, bőrünk annál tovább maradhat egészséges és fiatalos. Persze sokat lehet változtatni bőrünk állapotán már a megfelelő bőrápolással is. Most megmutatjuk, mire érdemes még ezen kívül figyelni!

Védelem a napsugarak ellen

A napsugarak energiával töltik fel testünket, javítják a közérzetet, biztosítják a szervezet számára szükséges D-vitamint, azonban a bőr öregedésének fő okozói is. Épp ezért érdemes olyan nappali arckrémet választani, mely UV-szűrőt is tartalmaz, hiszen nem csak a napozás során éri a bőrt napsugárzás. Akár egy városi séta vagy épp egy sítúra is komoly kihívást jelenthet bőrünk számára.

Mindennapi bőrápolás

Ne feledkezz meg a bőr rendszeres és alapos tisztításáról, amelyhez mindig a korodnak és bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumot érdemes használnod. A tisztító kozmetikumok hidratálják, táplálják, lágyítják a bőrt, emellett pedig olyan összetevőket is tartalmazhatnak, amelyek védik, nyugtatják és antioxidánsokhoz is juttatják. Az ápolást lágy, könnyű peelinggel és pakolásokkal is kiegészítheted, amelyek segítenek a sejtek regenerálódásában és az elhalt hámsejtek eltávolításában.

Fotó: www.nivea.co.za

Oldalak