5 jó tanács zsíros bőrre - Így csökkentheted a pattanásveszélyt

A zsíros bőr sokak számára igen zavaró és kellemetlen probléma, amit elsősorban a faggyúmirigyek túlzott működése eredményez. Néhány praktikával és az alapszabályok betartásával azonban szebbé és tisztábbá varázsolhatjuk az arcunkat!

Alapos tisztítás

A zsíros bőr leghatásosabb ellenszere a rendszeres és alapos tisztítás – naponta legalább kétszer mossuk át az arcunkat és olyan készítményeket használjunk, amikben frissítő és antibakteriális összetevők vannak. Érdemes hetente egyszer beiktatni egy mélytisztítást is: egy bőrtípusnak megfelelő radírral körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át az arcunkat, így megszabadulva az elhalt hámsejtektől.

Olajjal a zsíros bőr ellen

A mai napig sokan ódzkodnak attól a gondolattól, hogy a zsíros bőrt olajjal kezeljék – pedig kifejezetten jó választás lehet! Ebben az esetben ugyanis a faggyú nem tudja úgy betölteni a feladatát, mint azt a normál bőr esetén termelődött faggyú, ezért olyan növényi zsírsavakat kell a szervezetbe juttatni, amik ezt pótolni tudják és csökkentik a faggyúmirigy működését.

Fotók: pinterest.com, fabsugar.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!