5 film a divatról - Mozizz az ünnepek alatt is!

Számtalan olyan film készült már, ami betekintést nyújt a divat elvarázsolt, néha felszínes, de mindenképpen érdekes világába. Nekünk van 5 kedvencünk, találsz közte romantikus filmet, vígjátékot és drámát is. Induljon a divatos karácsonyi mozizás!

Mókás arc (Funny Face)

Audrey Hepburn és Fred Astaire kettőse maga is garancia lehet a tökéletes ünnepi kikapcsolódáshoz. A film akár Az ördög Pradát visel elődjének is tekinthető, itt a könyvesbolti eladónőként dolgozó Hepburn-ből faragnak modellt, akit nem más, mint Hubert de Givenchy öltöztetett. Igazán bájos film zenével, magával ragadó szereplőkkel és gyönyörű ruhákkal. A régi filmek kedvelőinek kötelező darab.

Coco Chanel (Coco avant Chanel)

Eredeti címén Coco, mielőtt Chanellá vált volna. A film azt próbálja bemutatni, hogyan is lett egy árva, francia kislányból a divatvilág talán legikonikusabb alakja. Volt ő sanzonénekesnő, varrónő, sőt kurtizán is, mielőtt megalkotta volna a modern nő fogalmát. Audrey Tatou alakítja Chanelt, aki mintha erre a szerepre született volna, érdemes rászánnunk erre a filmre néhány órát.

Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada)

Néha vicces, néha drámai, de mindenképpen realisztikus mozi a Vogue magazin furcsa világáról. Meryl Streep a keménykezű főszerkesztő, Anna Wintour kissé eltúlzott mása, aki remekül hozza a karrierista, csak önmagával foglalkozó vezető figuráját. Mint az később kiderült, a mozi egyáltalán nem áll olyan messze a valóságtól, tehát aki szívesen bepillantana a világ legnagyobb divatmagazinjának életébe, annak itt a lehetőség.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!