3 parfüm, ami beírta magát a történelembe

Nem csak a divattervezők korszakalkotó darabjait őrzi meg a divattörténelem, de számos olyan parfüm is van, ami hihetetlen finomságának hála egy-egy híres ember kedvence lesz és ezáltal válik halhatatlanná.

Marilyn Monroe - Chanel No. 5

A világ talán egy leghíresebb és legkedveltebb illata a Chanel parfümje, ami 1920-ban Párizsban született meg. A különleges illatot nők milliói imádják és több híresség kedvence az ikonikus üvegcsében árult illat. ,,Tudja, nagyon sok kérdést tesznek fel nekem, például arról, hogy mit viselek alváshoz? Pizsamafelsőt, nadrágot? Vagy hálóinget? Úgyhogy azt mondom: Chanel No. 5. Mert ez az igazság! Nem akarom azt mondani, hogy meztelenül bújok ágyba" – mondta Georges Belmont újságírónak Marilyn Monroe egy 1960-ban felvett interjúban, melyet a Chanel a legújabb reklámkampányában ismét bemutat.

Marie Antoinette - Black Jade by Lubin

A divat királynőjeként is emlegetett Marie Antoinette valódi megszállottja volt a szépségnek és a divatnak, így a mesés illatokról sem tudott lemondani. Az elképesztő ruhaköltemények és ékszercsodák mellett valóságos vagyonok úsztak el a beszedett adókból arra, hogy a lázadó Marie Antoinette speciális illatokat fejlesztessen ki az udvar parfümmestereivel. A híres francia parfüméria, a Lubin nemrég egy fennmaradt receptnek hála újra életre keltette a tragikus sorsú történelmi alak kedvenc illatát.

Grace Kelly - Gin Fizz by Lubin

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Míg Marilyn a csábító vamp volt, addig Grace Kelly maga volt a kifinomultság és báj, ám azért az ő tarsolyában is helyt kapott a csábítás egyik legizgalmasabb kelléke, a parfüm. 1955-ben a színésznő Oscart kapott a Country Girl szerepéért, így megjutalmazta magát egy Henri Giboulet által kreált illattal, amit kedvenc itala, a Gin Fizz ihletett. 2009-től ezt az illatot is a Lubin forgalmazza.

Fotók: allwomenstalk.com, biography.com, womenshistory.about.com, gracekellytrulyoneofakind.tumblr.com

Oldalak