3 egyszerű és természetes trükk a csillogó hajért

Az egészségesen csillogó hajért nem is kell annyira megszenvednünk, mint ahogy a kozmetikumokat népszerűsítő reklámok szuggerálják, hisz pár egyszerű és természetes megoldás is gyönyörűvé teheti hajkoronánkat.

Szőkéknek

A jól bevált kamilla mellett érdemes a citromos hajkúrát is kipróbálniuk a világos hajúaknak. A szokásos samponozás utáni öblítővízhez adjunk két-három evőkanálnyi frissen facsart citromlevet, majd azzal öblítsük le a hajunkat. Az esetleg a citromlében található rostdarabkák miatt utána érdemes még egyszer langyos vízzel is átöblíteni a hajat.

Sötét haj

A sötétebb hajúaknak (barna, vörös, fekete) a fenti módszerhez hasonlót kell alkalmazniuk, mindössze itt az almaecet lesz a fő összetevő.

Száraz és fénytelen hajra

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!

Az élettelen, száraz és fénytelen hajat a legnehezebb kezelni, hisz nehéz új életet lehelni a tincsekbe. Az idényre jellemző gyümölcsös pakolások mellett érdemes néha a természet egyik legcsodásabb ajándékát, a mézet is bevetni. Oszlass el negyedcsészényi mézet egy liternyi meleg vízben, majd jó alaposan keverd össze, hogy a méz feloldódjon. A mézes ápolókúrát samponozás után vesd be. Ha szükséges, mert ragadósnak érzed a hajad, akkor öblítsd ki.

Fotók: jankowilliams.com, kandanglagu.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!