Zöld, lila, halványsárga - Ilyen betegségekre utalhat a vizelet színe

A testünk mindig jelzi, ha valami nincs rendben velünk, így nem árt odafigyelni arra, mit próbál üzenni nekünk. A vizelet színe is az intő jelek közé tartozik, hiszen az árnyalat alapján meg lehet állapítani, van-e valamilyen betegségünk. Nézd meg, mire utalnak a különböző színek!

Nagyon világos, majdnem színtelen

A majdnem színtelen vizelet a túlzott vízfogyasztásra utal, ami egyáltalán nem ad okot az aggodalomra, hiszen az ivást könnyen vissza lehet fogni. Rosszabb esetben azonban diabéteszre is felhívhatja a figyelmet: a cukorbetegség miatt a vérben túl sok cukor halmozódik fel, melynek következtében a páciens több folyadékot fogyaszt, hogy a szervezet „megszabaduljon” a felesleges cukormennyiségtől.

Tejfehér

Nem szabad összetéveszteni a színtelen és a tejszínű, tejfehér vizeletet, hiszen míg előbbi szinte teljesen rendben van, utóbbi már komoly problémát jelezhet. Általában valamilyen fertőzésre, gyulladásra utal: ilyenkor a húgyutakban nagy mennyiségű baktérium terjenghet, a vizeletbe pedig genny kerülhet.

Halványsárga

A tiszta, halványsárga szín lenne a normális, ez jelenti azt, hogy a szervezeted minden valószínűség szerint egészségesen működik. Akkor sem kell természetesen megijedni, amikor egész nap világos színben „pompázik”, reggel azonban kicsit sötétebb: ha éjszaka sokáig tárolódik a húgyhólyagban, automatikusan besűrűsödik.

Fotó: askman.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!