Vízerek a lakásban: valóban káros hatásúak?

A szkeptikusok legyintenek rá, míg akik hisznek benne, bizonygatják, hogy igenis létezik. Hogyan veheted észre a lakásodban a vízereket? Milyen hatással lehet rád? És egyáltalán: valódi veszélyről van-e szó?

Mi a vízér?
Fontos tisztázni, hogy a vízér nem jelent egyet a föld mélyén futó patakkal vagy vízfolyással. A lényege éppen ennek ellentetje: a víz inkább szivárog, mintsem folyik. A károst hatást azonban nem önmagában a vízér okozza, hanem a víz és a meder közötti súrlódásokból származó energia kisugárzása. Intenzitása eltérő lehet attól függően, hogy sík vidéken vagy hegyvidéken keletkezik. Energetikai jelentőség szempontjából megkülönböztetnek egyszeres avagy többszörös vízereket. Mivel általában folyamatos mozgásban vannak, ezért időnként újra ellenőriztetni kell őket.

Mi a jelentőségük?
A föld mélyén lévő vízfolyásokból származó energia káros hatásairól sokan úgy vélik, igenis léteznek. A radiesztéták, vagyis a vízerekkel és azok káros földsugárzások bemérésével foglalkozó szakemberek úgy vélik, ha valaki huzamosabb ideig tartózkodik vízér fölött, az számos negatív következménnyel járhat: az alvásproblémákon keresztül egészen a daganatos megbetegedésekig sok betegséget és rendellenességet előidézhet. Az emberen kívül az állatok is érzik a vízereket, éppen ezért míg a macska szívesen tanyázik a "rossz helyeken", addig a kutyák messzire elkerülik ezeket. Sok ember számolt már be tapasztalatairól a vízerekkel kapcsolatban: a szobában ugyan mindkét ágy egyforma volt, az egyikben mégsem tudott nyugovóra térni valamilyen oknál fogva, és így tovább.

Valóban léteznek?
Sokan sokfélét mondanak arról, valóban létező jelenségről van-e szó. A radiesztéták egyértelműen mellette állnak, a vízerek bemérésére használt lengyel pálcán kívül más mérőeszköz nem létezik, és sokszor a laikusokban is kétséges nyomot hagy az eszközzel bemért terület: két szakember mondhat teljesen két különböző adatot arról, hogy a lakásban merre találhatók ezek a negatív hatással bíró helyek. Bár a szakértők ezt a vízerek folyamatos mozgásával magyarázzák, az sem túl meggyőző, hogy az ezoterikus tanokkal foglalkozók hirdetik ezt az elméletet, az orvostudomány eddig nem foglalkozott túlságosan sokat a témával. Ugyanakkor korábban már számos kutató foglalkozott a vízerekkel, és igyekeztek bemutatni azok létezését - több-kevesebb sikerrel. A jelenlegi állás szerint azonban jóval többre van szükség ahhoz, hogy az emberek komolyan vegyék az egészségükre káros hatásokat jelentő vízerek sugárzásait.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!